Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Kalėdinė kepta višta su rozmarinu, medumi ir spanguolių padažu

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-12
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kepta višta su medumi ir spanguolėmis
Kepta višta su medumi ir spanguolėmis

Šventinis stalas neįsivaizduojamas be ypatingo pagrindinio patiekalo. Kepta višta su aromatingais prieskoniais, auksine plutele ir subtiliu spanguolių padažu – puikus pasirinkimas, kuris pradžiugins tiek šeimą, tiek svečius.

Kepta višta su rozmarinu ir spanguolių padažu

Šis patiekalas – puikus pasirinkimas ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl paprasto pasiruošimo. Vištos marinavimas suteikia galimybę patiekalą suplanuoti iš anksto, o kepimo metu virtuvę užpildo šventiški aromatai, kurie pradžiugins kiekvieną.

Spanguolių padažas suteikia patiekalui elegancijos ir subalansuoto saldžiarūgščio skonio, kuris idealiai dera su traškia vištos odele ir minkšta, sultinga mėsa.

Kepta višta su spanguolėmis ir medumi

Ingredientai:

Vištai:

  • 1 sveika višta (apie 1,5–2 kg)
  • 2 valg. šaukštai medaus
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 šakelės rozmarino
  • 1 citrina
  • 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų paprikų
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Spanguolių padažui:

  • 200 g šviežių arba šaldytų spanguolių
  • 100 g cukraus
  • 100 ml apelsinų sulčių
  • Žiupsnelis cinamono

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas:

Vištos marinavimas:

  1. Nuplaukite ir nusausinkite vištą popieriniu rankšluosčiu.
  2. Sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, smulkintą česnaką, maltas paprikas, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu gerai įtrinkite vištą iš išorės ir vidaus.
  3. Į vištos vidų įdėkite per pusę perpjautą citriną ir rozmarino šakeles.
  4. Palikite vištą marinuotis šaldytuve bent 2–3 valandas, o geriausia – per naktį.

Kepimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  2. Vištą dėkite į kepimo indą, uždenkite folija ir kepkite apie 1,5 valandos.
  3. Likus 20–30 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją, kad višta apskrustų ir įgautų auksinę plutelę. Periodiškai apšlakstykite ją išsiskyrusiomis sultimis.

Spanguolių padažas:

  1. Į puodą suberkite spanguoles, cukrų, cinamoną ir supilkite apelsinų sultis.
  2. Virkite ant vidutinės ugnies, kol spanguolės suminkštės ir padažas sutirštės (apie 10–15 minučių). Jei norite skystesnės konsistencijos, įpilkite šiek tiek vandens.
  3. Palikite padažą atvėsti.
Kepta višta su rozmarinu ir spanguolėmis

Vištos patiekimas ir patarimai

Ištraukite vištą iš orkaitės, palikite pailsėti 10–15 minučių. Patiekite vištą su spanguolių padažu, šalia galite pridėti keptų bulvių, morkų ar kito mėgstamo garnyro.

    Patarimai:

    • Jei norite dar aromatingesnio skonio, į vištos marinatą galite įdėti šaukštelį garstyčių ar šlakelį sojų padažo.
    • Spanguolių padažą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki kelių dienų.
    • Patiekdami vištą, papuoškite šviežiais rozmarinais ir keliais spanguolių grūdeliais – tai suteiks šventinį akcentą.

    Kepta višta su rozmarinu ir spanguolėmis – tai ne tik lengvai paruošiamas, bet ir estetiškai patrauklus patiekalas, kuris taps Kalėdų stalo pažiba. Skanaus ir jaukių švenčių!

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva

    Šaltinis: https://retsepty.online.ua

    Kaip vertinate šį įrašą?

    Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

    Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

    ŽYMOS:Kepta vištaVišta su spanguolėmisVišta šventėms

    AutoriusKamile
    Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Frida Kahlo iš sūrio ir kiti linksmi pusryčių pasiūlymai (foto)
    Naujienos

    Frida Kahlo iš sūrio ir kiti linksmi pusryčių pasiūlymai (foto)

    2013-04-04
    Sveiko svorio paslaptis – tinkamas maistas tinkamu metu
    Naujienos

    Sveiko svorio paslaptis – tinkamas maistas tinkamu metu

    2013-06-28
    Nekeptas obuolių ir varškės pyragas
    Desertai

    Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

    2024-01-26
    Makaronai su riešutais ir špinatais
    Makaronų patiekalai

    Makaronai su riešutais ir špinatais

    2025-02-25

    Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Naudinga

    Apie mus
    Slapukų politika

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Laikas.ltLaikas.lt
    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?