Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Kepta vištiena su obuoliais ir apelsinais: receptas Kalėdoms

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-06
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kepta vištiena su obuoliais ir apelsinais
Kepta vištiena su obuoliais ir apelsinais

Kalėdų ir Naujųjų metų šventiniu laikotarpiu dažnai ieškome ypatingų ir skanių patiekalų, kurie tiktų prie šventinio stalo. Kepta vištiena su obuoliais ir apelsinais yra puikus pasirinkimas, nes ji ne tik atrodo įspūdingai, bet ir pasižymi subtiliu skonio deriniu, kuris sužavės tiek šeimos narius, tiek svečius. Šis patiekalas sujungia saldžius vaisius su sultinga vištiena, o pridėjus šiek tiek vyno ir prieskonių, gausite tikrą gurmanišką patiekalą, tinkantį bet kuriai šventei. Štai kaip lengvai galite pasigaminti šį nuostabų patiekalą.

Kepta vištiena su obuoliais ir apelsinais: receptas

Ingredientai:

  • 2 obuoliai
  • 2 apelsinai
  • 1 višta
  • 1 valgomasis šaukštas raudono pusiau saldaus vyno
  • 150 ml aliejaus
  • 1 česnako galvutė
  • Druska, pipirai pagal skonį

Kepta vištiena: receptas Kalėdomsreceptas-kaledoms.jpg" alt="Kepta vištiena: receptas Kalėdoms" width="1200" height="800" />

Paruošimo metodas:

Pirmiausia paruoškite vištieną: nuplaukite ją ir gerai nusausinkite. Tuomet sumaišykite aliejų su smulkiai tarkuotu česnaku ir gerai įtrinkite vištieną su šiuo mišiniu. Apibarstykite druska, pipirais ir savo mėgstamais prieskoniais (puikiai tiktų rozmarinas), tada marinuokite apie 30 minučių, kad skoniai gerai įsigertų. Tuo tarpu pasiruoškite vaisius: obuolius ir apelsinus supjaustykite į plonus griežinėlius.

Tada pasiruoškite kepimo indą – į jį sudėkite vaisius, kurie suteiks patiekalui ne tik skonio, bet ir nuostabios spalvų įvairovės. Ant vaisių dedame paruoštą vištieną. Jeigu norite, galite ir įdaryti vištieną obuoliais ir apelsinais – tai pridės daur daugiau skonio ir aromato. Viską užpilkite vynu, kad vištiena būtų sultinga, ir lengvai uždenkite kepimo indą folija.

Vištieną kepkite 1,5 valandos 180 °C temperatūroje, tačiau po pirmo pusvalandžio būtina nuimti foliją, kad oda įgautų auksinę spalvą. Po to vištieną dar kepkite 15–20 minučių su griliaus funkcija, kad oda būtų traški, o patiekalas įgautų tobulą išvaizdą.

Patarimai patiekimui

Kepta vištiena su obuoliais ir apelsinais idealiai tinka su šventiniais garnyrais, tokiais kaip virtos bulvės, keptos daržovės ar šviežios salotos. Patiekalą galite papuošti šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip rozmarinas, čiobreliai ar petražolės. Tai suteiks šviežumo ir kontrasto su keptais vaisiais bei vištiena.

Kepta vištiena su obuoliais ir apelsinais yra ne tik lengvai paruošiamas, bet ir labai skanus patiekalas, kurį galima patiekti bet kuriuo metų laiku, tačiau šventiniu laikotarpiu jis įgauna ypatingą reikšmę. Tai nuostabi alternatyva tradiciniams kalėdiniams patiekalams, suteikianti šventiniam stalui gaivumo ir naujų skonių. Nepamirškite, kad svarbiausia – ne tik skonis, bet ir akiai maloni patiekalo išvaizda, todėl šis receptas bus tikras hitas per šventes.

Šaltinis: https://www.stb.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kalėdiniai patiekalaiKepta vištienašventės

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kotletai su sūriu
Mėsos patiekalai

Kotletai su sūriu

2024-01-02
Pomėgis aštriam maistui yra jūsų galvoje
Gyvenimas

Jūsų pomėgis aštriems patiekalams gali būti tik jūsų galvoje, teigia CNN šaltinis

2024-11-27
Minkšti varškėčiai be kvietinių miltų
Receptai

Minkšti varškėčiai be kvietinių miltų – neįmanoma atsispirti!

2025-03-04
Bulvių pica
Receptai

Bulvių pica

2024-01-29

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?