Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Kepta žąsis – ypatingas patiekalas jūsų šventiniam stalui

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kepta žąsis šventėms
Kepta žąsis šventėms

Kepta žąsis – kiekvienos šeimininkės pasididžiavimas. Paruošti šią žąsį nėra sudėtinga, o ant stalo ji bus tikra patiekalų karalienė – graži ir skani. Šventinės žąsies mėsa visada būna sultinga, kvapni ir švelni.

Kepta žąsis su obuoliais ir apelsinais

Ruošdami šį patiekalą, galite eksperimentuoti su įdarais – derinkite obuolius su slyvomis ar džiovintais vaisiais, kad sukurtumėte dar įspūdingesnį skonį. Tai tikrai šventinė patiekalo versija, kuri sužavės tiek šeimą, tiek svečius.

Kepta žąsis su apelsinu ir obuoliu

Ingredientai:

  • Žąsis – 1 vnt.
  • Obuoliai – 3 vnt.
  • Apelsinai – 2 vnt.
  • Medus – 1 šaukštelis
  • Druska pagal skonį
  • Prieskoniai – 1 vnt.

Paruošimo instrukcijos:

  1. Žąsį reikia kruopščiai nuplauti, jei viduje yra riebalų, jų nereikia šalinti, nes jie išsilydys kepimo metu.
  2. Išdžiovinkite žąsį servetėlėmis ir kruopščiai masažuojant, įtrinkite druska ir prieskoniais. Druska ir prieskoniai turi būti naudojami tiek išorėje, tiek viduje.
  3. Obuolius ir apelsinus reikia nuplauti. Kiekvieną obuolį padalinkite į dvi dalis ir atsargiai išimkite sėklų dalį ir kotelius.
  4. Supjaustykite obuolius į 2-2,5 cm storio skilteles ir sudėkite į švarią gilų dubenį, po to įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
  5. Apelsinus taip pat reikia supjaustyti į mažus griežinėlius.
  6. Tada kruopščiai įdėkite obuolius ir apelsinus į žąsies pilvą, o po to užsiuvite siūlu.
  7. Žąsį sudėkite į kepimo maišą ir aplink ją dėkite likusius obuolius su apelsinais.
  8. Užriškite maišo kraštus, dėkite į formą ir dėkite į orkaitę.
  9. Kepkite žąsį orkaitėje 1,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje.
  10. 5 minutes iki kepimo pabaigos išimkite žąsį, atsargiai perpjaukite maišą ir užtepkite žąsiai medaus ir ištirpusių riebalų.

Kepta žąsis

Keli patarimai gaminant šį patiekalą:

  • Pasirenkant žąsį, nebandykite pirkti pačios riebiausios, nes riebalai vis tiek ištirps, o per daug riebalų niekam nereikia.
  • Žąsį reikia kruopščiai pasūdyti.
  • Prieskoniams geriausiai tinka maltas koriandras, imbieras, šafranas, juodasis ir kvapnusis pipiras, bazilikas ir raudonėlis.
  • Obuolius geriausia pasirinkti rūgščiai saldaus skonio.
  • Įdaras, nurodytas recepte, nėra būtinas, galima naudoti bet kokią daržovių, vaisių, džiovintų vaisių, uogų, mėsos ir duonos mišinį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://ogo.ua

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Kepta žąsisreceptasŽąsis

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Bananai su cinamonu tešloje
Desertai

Bananai su cinamonu tešloje

2024-01-26
Vištiena grybų padaže
Mėsos patiekalai

Vištiena grybų padaže

2024-01-14
Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus?
Naudinga

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Išbandykite patys!

2025-04-24
Makaronų salotos su rūkyta vištiena ir džiovintais pomidorais
Receptai

Makaronų salotos su rūkyta vištiena ir džiovintais pomidorais

2024-01-07

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?