Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Khinkaliai su jautiena: Sakartvelo klasika

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Khinkaliai receptas
Khinkaliai receptas

Khinkaliai – tai ne tik patiekalas, bet tikras Gruzijos kulinarinis simbolis. Pagrindinė khinkalių savybė – sultingas mėsos sultinys, kuris išteka iš kiekvieno khinkalio įkandus.

Būtent todėl svarbu tinkamai paruošti įdarą, įpilant pakankamai vandens sultingumui užtikrinti, ir šiek tiek užšaldyti įdarą prieš lipdymą.

Khinkaliai su jautiena – receptas

Kalbant apie valgymo etiką, khinkalius valgoma tik rankomis. Tai leidžia mėgautis sultiniu neprarandant jo lėkštėje.

Pirmiausia reikia atsargiai įkąsti, išgerti sultinį, o tada suvalgyti likusią dalį. Viršūnėlės, kurioje sujungta tešla, paprastai nevalgoma dėl jos kietumo.

Khinkaliai su jautiena

Ingredientai khinkaliams

Tešlai:

  • 650 g miltų + 2 šaukštai paviršiaus pabarstymui
  • 300 ml šalto vandens
  • ½ šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 500 g jautienos faršo
  • 50 g kalendros
  • 50 g petražolių
  • 300 g svogūnų (maždaug 2 svogūnai)
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis khmeli-suneli prieskonių mišinio
  • ½ šaukštelio druskos
  • ½ šaukštelio pipirų
  • 200 ml vandens

Khinkalių gaminimas

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite 650 g miltų, 300 ml šalto vandens ir ½ šaukštelio druskos. Išminkykite vientisą kietą tešlą ir įvynioję į maistinę plėvelę padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  2. Mėsos malūnėliu sumalkite 500 g jautienos faršo, po 50 g petražolių ir kalendros, 300 g svogūnų bei 3 česnako skilteles.
  3. Į faršą įpilkite 200-250 ml vandens, įberkite 1 šaukštelį khmeli-suneli, po ½ šaukštelio druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų. Įdaras turėtų būti šiek tiek skystokas – taip ir turi būti, kad khinkaliai būtų sultingi. Padėkite įdarą į šaldytuvą 15 minučių.
  4. Tuo metu ištraukite tešlą iš šaldytuvo, pabarstykite paviršių miltais ir iškočiokite tešlą iki 2–3 mm storio. Supjaustykite tešlą 13–15 cm skersmens apskritimais.
  5. Į kiekvieną apskritimą dėkite po 1 šaukštą įdaro (maždaug 25 g). Suformuokite khinkalius, užspausdami tešlą raukšlėmis viršūnėlės link. Idealiu atveju raukšlių turėtų būti apie 19, tačiau pakaks ir 10–12.
  6. Užvirinkite vandenį dideliame puode, sumažinkite kaitrą, kad vanduo vos virtų, ir virkite khinkalius 5 minutes.
  7. Patiekite karštus khinkalius su adžika arba kitu mėgstamu padažu.

Khinkaliai – tai ne tik maistas, bet ir tikra kulinarinė patirtis, kuria verta mėgautis!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://klopotenko.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:jautienaKhinkaliaireceptas

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pupelių salotos
Receptai

Pupelių salotos – spalvotos ir maistingos

2025-04-15
Burokėlių humusas
Receptai

Burokėlių humusas – akį traukiantis užkandis

2025-04-23
Šokoladainis be pridėtinio cukraus
Desertai

Šokoladainis be pridėtinio cukraus

2025-06-13
Lengvos salotos su bulvėmis: paprasta, gardu ir autentiška
Receptai

Lengvos salotos su bulvėmis: paprasta, gardu ir autentiška

2025-01-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?