Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-23
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga

Ieškote būdo, kaip per trumpą laiką paruošti vakarienę, kuri būtų ne tik sveika, bet ir nepaprastai skani? Klevų sirupe glazūruota lašiša yra būtent tai, ko jums reikia! Lašiša, glazūruota sodraus skonio klevų sirupu, garstyčių ir barbekiu padažo mišiniu, pavirs tikru stalo akcentu. Švelni žuvis, derinama su saldžiarūgšte glazūra, taps nepamirštamu patiekalu, kuris tiks ir kasdieniam valgymui, ir ypatingoms progoms. Be to, šį receptą paruošite greitai ir be didelio vargo – vos per kelias minutes paruošite glazūrą, o visa kita pasirūpins orkaitė. Tai puikus sprendimas tiek skubantiems, tiek ieškantiems naujų idėjų žuvies patiekalams.

Klevų sirupe glazūruota lašiša: receptas

Klevų sirupe glazūruota lašiša: receptas

Ingredientai:

  • 4 (po 150 g) be odos lašišos filė
  • 2 šaukštai (30 ml) tamsaus klevų sirupo
  • 2 šaukštai (30 ml) grūdėtosios Dijon garstyčių
  • 2 šaukštai (30 ml) barbekiu padažo
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Ant lengvai suteptos riebalais, folija išklotos kepimo skardos išdėliokite lašišos filė gabalėlius. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.
  2. Mažame dubenėlyje sumaišykite klevų sirupą, grūdėtąsias Dijon garstyčias ir barbekiu padažą, kol masė taps vientisa.
  3. Pusę paruoštos glazūros tolygiai užtepkite ant lašišos filė.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir kepkite lašišą apie 10 minučių. Kepimo metu, maždaug po 5 minučių, aptepkite lašišą likusia glazūra.
  5. Jeigu norite papildomo traškumo ir sodresnės spalvos, kepimo pabaigoje įjunkite grilio funkciją ir skrudinkite filė 1 minutę, laikydami 5–8 cm atstumu nuo kaitinimo elemento.

Keli naudingi patarimai:

  • Šią lašišą puikiai papildo skrudinti Briuselio kopūstai, brokoliai arba kvapnūs jazminų ar basmati ryžiai.
  • Norėdami suteikti patiekalui gaivumo ir spalvos, apibarstykite smulkintais laiškiniais svogūnais, petražolėmis arba svogūnų laiškais.
  • Jeigu neturite tamsaus klevų sirupo, galite naudoti bet kokį kitą klevų sirupą arba vietinį medų – jis taip pat puikiai tiks glazūrai.
  • Kepant lašišą ant folijos, glazūra gali lengvai karamelizuotis, tačiau tai nesukels rūpesčių tvarkantis virtuvę – foliją tiesiog išmeskite.
  • Įsitikinkite, kad lašiša kepimo metu tampa lengvai skaidoma šakute – tai ženklas, jog žuvis pilnai iškepusi.

Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui. Išbandykite šią klevų sirupe glazūruotą lašišą ir mėgaukitės išskirtiniu skoniu, kuris tikrai sužavės visus!

Šaltinis: https://www.todaysparent.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:GlazūraKlevų sirupaslašiša

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištiena jaukiems vakarams
Mėsos patiekalai

Žiemos įkvėpta vištiena – jaukus skonio derinys vakarienei

2025-01-17
Mielinė Velykų pynė su razinomis
Desertai

Mielinė Velykų pynė su razinomis

2025-03-17
Angliškos bandelės receptas
Naudinga

Angliškos bandelės: kaip panaudoti ir pagaminti?

2025-01-17
Austriški meduoliai
Desertai

Austriški meduoliai

2024-01-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?