Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Sveikata ir grožis

Kodėl silkė sveikesnė nei raudona žuvis: atsako mitybos specialistė

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-08-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kodėl silkė sveikesnė nei raudona žuvis: atsako mitybos specialistė
Kodėl silkė sveikesnė nei raudona žuvis: atsako mitybos specialistė

Vis dar gajus mitas, kad raudona žuvis – pagrindinis Omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Daugelis žmonių, norinčių sveikai maitintis, renkasi brangią lašišą, tikėdamiesi maksimalaus naudos kiekio. Tačiau pasirodo, kad toks pasirinkimas ne visuomet yra pats sveikiausias. Gydytoja dietologė Galina Anochina pateikia netikėtą, bet pagrįstą atsakymą – silkė sveikesnė nei raudona žuvis.

Silkė sveikesnė nei raudona žuvis – kodėl?

Anot gydytojos, nors lašiša garsėja Omega-3 rūgštimis, šios vertingosios medžiagos suyra aukštoje temperatūroje. Todėl kepant raudoną žuvį, daugelis Omega-3 rūgščių tiesiog sunaikinamos. Kad išsaugotume jų vertę, lašišą reikėtų vartoti sūdytą, o dar geriau – lengvai sūdytą, kad nebūtų perteklinio druskos kiekio.

Tuo tarpu silkė, pasak specialistės, turi dar daugiau dokosaheksaeno rūgšties – vienos iš svarbiausių Omega-3 rūgščių. Tai reiškia, kad silkė sveikesnė nei raudona žuvis, nors ji dažnai vertinama kaip paprastesnis ir pigesnis pasirinkimas.

Silkė sveikesnė nei raudona žuvis – kodėl?

Ne viskas, kas brangu, yra sveikiau

Galina Anochina pabrėžia, kad sveika mityba – tai ne brangūs ir išreklamuoti produktai, o racionalūs ir maistingi pasirinkimai. Nereikėtų aklai sekti madų – geriau rinktis produktus, kurie išties naudingi organizmui. Silkė – puikus to pavyzdys. Ji ne tik pigi, bet ir biologiškai vertinga, ypač jei vartojama ne itin sūri.

Kalorijos ne visada parodo maistinę vertę

Mitybos specialistė taip pat primena, kad mažas kalorijų kiekis nereiškia didelės naudos. Kur kas svarbiau, kiek vertingų medžiagų – vitaminų, mikroelementų, skaidulų – yra 100 gramų produkto. Pavyzdžiui, balta duona ar bandelės gali būti mažiau kaloringos nei makaronai ar pita, tačiau jų maistinė vertė ženkliai skurdesnė.

Specialistė rekomenduoja vengti blogųjų riebalų ir pasitelkti kūrybiškumą virtuvėje – kepti duoną namuose, naudoti armėnišką pitą, gaminti natūralius patiekalus iš paprastų, bet vertingų ingredientų.

Šaltinis: rbc.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:mitybaOmega – 3Silkė

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip alerginės slogos nesumaišyti su peršalimu?
Naujienos

Kaip alerginės slogos nesumaišyti su peršalimu?

2015-05-12
Savaitgalį Vilniuje bursis grožio profesionalai
Naujienos

Savaitgalį Vilniuje bursis grožio profesionalai

2010-09-22
10 sporto klubų įsakymų
Naujienos

10 sporto klubų įsakymų

2013-04-08
Alkoholio vartojimo poveikis vėžio rizikai: tyrimų rezultatai
Sveikata ir grožis

Alkoholio vartojimo poveikis vėžio rizikai: tyrimų rezultatai

2025-01-22

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?