-10.5 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 13 vasario, 2025

Kokosiniai bananų blynai su uogomis

Tai sveiki ir natūraliai saldūs bananų ir avižų blynai, puikiai tinkantys pusryčiams ar lengvam užkandžiui. Juose nėra pridėtinio cukraus, saldumą suteikia trintos datulės ir prinokę bananai. Avižos užtikrina sotumą ir naudingas skaidulas, o kokosų aliejus prideda subtilaus tropinio aromato. Patiekiami su šviežiomis avietėmis, bananų griežinėliais ir klevų sirupu, šie kokosiniai bananų blynai su uogomis tampa ne tik maistingi, bet ir dailiai atrodo lėkštėje.

Kokosiniai bananų blynai su uogomis: receptas

Ingredientai:

  • 3 bananai
  • 50 g kokoso drožlių
  • 100 g avižų be glitimo
  • Kokosų ir ryžių gėrimas (arba migdolų pienas), reikės tiek, kad tešla būtų pakankamai tiršta
  • 2 datulės
  • 5 g kokosų aliejaus
  • 125g aviečių (patiekimui)
  • klevų arba agavų sirupo (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Nulupti bananus ir supjaustyti į tris dalis. Dvi dalis pasilikti puošimui. Vieną dalį bananų sutrinti šakute.
  2. Avižas susmulkinti peiliu arba trintuvo pagalba.
  3. Datules sutrinti trintuvu.
  4. Visus blynų ingredientus sudėti į dubenį ir gerai suplakti. Palikti pastovėti 5-10 minučių, kad avižos išbrinktų.
  5. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek kokosų aliejaus ir kepti blynus iš abiejų pusių, kol taps gražiai auksinės spalvos.
  6. Atidėtus bananus supjaustyti riekelėmis ir papuošti iškeptus blynus.
  7. Pabarstyti kokosų drožlėmis, dėti avietes. Patiekti su klevų arba agavų sirupu.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: