Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Kotletai su riešutais: vakarienei naujųjų metų belaukiant

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kotletai su riešutais naujiesiems
Kotletai su riešutais naujiesiems

Kotletai – tai visiems puikiai pažįstamas patiekalas, tačiau šis receptas pasižymi išskirtiniu skoniu dėl įdaro iš kvepiančio faršo ir riešutų, kuris slypi kiekviename kąsnelyje. Sužinok kaip paruošiami šie nuostabūs kotletai su riešutais.

Faršo kotletai su riešutais

Kotletai su riešutais ne tik gardūs, bet ir nesudėtingai pagaminami, tad puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai progai.

Kotletai su riešutais

Reikės:

  • 500 g bet kokio faršo (vištienos, jautienos ar kiaulienos);
  • 150 g pjaustytų kviečių arba smulkaus bulguro;
  • 2 vidutinių svogūnų;
  • Saujelės kedrinių riešutų;
  • Prieskonių pagal skonį (juodųjų pipirų, kalendros, kumino);
  • Druskos pagal skonį;
  • Aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  1. Faršo ir bulguro paruošimas: Padalykite faršą į tris dalis. Dvi iš jų sumaišykite su išvirtais kviečiais arba bulguru ir smulkiai supjaustytu svogūnu. Įdėkite prieskonių ir druskos, gerai išmaišykite. Gautą masę palikite šaldytuve 10 minučių, kad prieskoniai susijungtų ir mišinys įgautų sodrų skonį.
  2. Įdaro paruošimas: Likusį faršą kartu su susmulkintu svogūnu apkepkite keptuvėje, kol taps pilnai iškepęs. Tuomet įmaišykite kedrinius riešutus, kad įdaras įgautų švelnų riešutų poskonį.
  3. Kotletų formavimas: Iš anksčiau paruošto šaldyto faršo masės suformuokite rutuliukus su įdubimais viduryje. Į juos įdėkite šaukštelį įdaro, tada užsandarinkite ir suformuokite ovalias kotleto formos kepurėles.
  4. Kepimas: Kotletus apkepkite įkaitintame aliejuje, kol jie taps auksinės spalvos. Tokiu būdu jie iš išorės bus traškūs, o viduje – minkšti ir sultingi.
  5. Patiekimas: Kotletus patiekite su šviežiomis daržovėmis, žalumynais ir natūraliu baltu jogurtu. Šis lengvas padažas suteiks patiekalui gaivumo ir puikiai papildys kotletų skonį.

Norint paįvairinti šio patiekalo pateikimą, galite išbandyti skirtingus įdarus – vietoje kedrinių riešutų įmaišykite špinatų arba švelniai pakepintų grybų.

Taip pat vietoje natūralaus jogurto galima patiekti su grietinėlės pagrindu gamintu padažu, pridėjus šlakelį citrinos sulčių ar tarkuoto sūrio.

Kotletai su riešutais patiekalas taip pat puikiai dera su bulvių koše ar keptomis daržovėmis.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://retsepty.online.ua

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kotletaikotletai su riešutaisreceptas

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sriuba su krevetėmis
Receptai

Sriuba su krevetėmis

2024-01-31
Veganiškas čili troškinys su tofu
Receptai

Veganiškas čili troškinys su tofu

2025-04-04
Lengvas būdas pasūdyti žuvį: puikus receptas Naujiesiems metams
Receptai

Lengvas būdas pasūdyti žuvį: puikus receptas Naujiesiems metams

2024-12-30
Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais
Receptai

Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais

2024-01-28

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?