Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Kreminė vištiena su aromatingu vyno padažu: receptas Valentino dienai

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-22
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kreminė vištiena su aromatingu vyno padažu: receptas Valentino dienai
Kreminė vištiena su aromatingu vyno padažu: receptas Valentino dienai

Jeigu ieškote gardaus ir lengvai paruošiamo patiekalo, kuris tiktų tiek savaitgalio pietums, tiek ypatingai progai, šis receptas yra puikus pasirinkimas. Kreminė vištiena su kvapniu vyno padažu, kuriame dera subtilus žolelių, vyno ir česnako skonis, patiks net išrankiausiems valgytojams.

Kreminė vištiena su vyno padažu: receptas

Kreminė vištiena su vyno padažu: receptas

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės (su odele)
  • 2–3 šaukštai alyvuogių arba rapsų aliejaus
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 3 česnako skiltelės, sutrintos arba smulkiai sutarkuotos
  • 1 šaukštas džiovintų žolelių mišinio
  • 1 šaukštas kvietinių miltų
  • 200 ml baltojo vyno
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 125 ml riebios grietinėlės
  • Šviežių petražolių papuošimui (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos krūtinėlės apibarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Į didelę keptuvę su dangčiu įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Dėkite vištieną odele žemyn ir kepkite apie 8–10 minučių, kol oda taps auksinės spalvos ir traški. Apverskite ir kepkite dar 6–8 minutes, kol abi pusės gražiai apskrus. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite.
  2. Jei keptuvėje trūksta aliejaus, įpilkite dar 1 šaukštą. Sumažinkite ugnį iki vidutinės–žemos ir sudėkite smulkintą svogūną. Kepkite apie 8–10 minučių, kol svogūnai suminkštės, bet nepradės ruduoti. Įdėkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę, kad jis išleistų aromatą. Suberkite džiovintų žolelių mišinį ir maišykite dar minutę.
  3. Į keptuvę suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite baltąjį vyną ir kaitinkite apie 2–3 minutes, kol alkoholis išgaruos. Tada supilkite vištienos sultinį ir maišykite, kol viskas susijungs į vienalytę masę. Mišinį užvirkite.
  4. Į padažą įdėkite keptą vištieną odele į viršų. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 15–20 minučių, kol vištiena visiškai iškeps, o padažas šiek tiek sutirštės.
  5. Į padažą supilkite grietinėlę, viską išmaišykite ir dar kartą užvirkite, bet neleiskite užvirti per stipriai. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir, jei norite, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Kreminę vištieną galima patiekti su pasirinktais garnyrais: šviežiomis daržovėmis, bulvių koše, ryžiais ar makaronais. Kiekvienas šaukštelis šio švelnaus ir sodraus patiekalo yra tikras malonumas.

Patarimai, kaip patobulinti receptą

  • Vegetariška alternatyva: Vietoj vištienos galite naudoti keptas daržoves, pavyzdžiui, cukinijas, pievagrybius ar baklažanus.
  • Papildomas skonis: Į padažą galite įmaišyti šaukštelį Dijon garstyčių arba šlakelį citrinos sulčių, kad suteiktumėte dar daugiau pikantiškumo.
  • Sveikesnė versija: Vietoj riebios grietinėlės galite naudoti liesesnę grietinėlę ar natūralų jogurtą (tik prieš tai jį pašildykite, kad nesutrauktų).

Kreminė vištiena – tikra kulinarinė klasika, kurią lengva pritaikyti pagal savo skonį. Pamėginkite ir įsitikinkite patys, kaip paprasta sukurti įspūdingą patiekalą vos per keliasdešimt minučių!

Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Baltojo vyno padažasKreminė vištienaValentino diena

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vyno gėrimas
Gėrimai

Vyno gėrimas

2024-01-29
Purūs keksiukai be kvietinių miltų
Desertai

Purūs keksiukai be kvietinių miltų

2025-03-12
Tortilija su keptomis daržovėmis
Receptai

Tortilija su keptomis daržovėmis – vegetariškiems pietums

2025-04-03
Lašišos ir daržovių apkepas
Apkepai

Lašišos ir daržovių apkepas

2024-01-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?