Kreminio sūrio tinginys su spanguolėmis – tai gaivus ir subtiliai saldus desertas, kuriame dera kreminė tekstūra, kokoso aromatas ir vaisių gaivumas.
Kreminio sūrio tinginys su spanguolėmis: receptas
Gardus tinginys puikiai tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniams pasimėgavimams, šis desertas patiks visiems kokosų mėgėjams.
Ingredientai:
- 200 g lieso kreminio sūrio
- 50 g kokosų pieno (68% kreminės dalies)
- 200 g sausainių be cukraus
- ~100 g saldinto kondensuoto pieno (galima keisti kitokiu saldikliu)
- 3 arb. š. vanilės
- 3 arb. š. kokosų aliejaus
- Kokoso drožlių (pagal skonį)
- ~2 saujos džiovintų spanguolių
Papuošimui: - 100 g juodo šokolado (70%)
- 2-3 arb. š. kokoso aliejaus
- Kelios braškės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sausainius susmulkinti ir sudėti į dubenį.
2. Kitame dubenyje sumaišyti kreminį sūrį, kokosų pieną, kondensuotą pieną, vanilę, tirpintą kokosų aliejų.
3. Prie gautos masės suberti smulkintus sausainius, kokosų drožles ir spanguoles. Labai gerai išmaišyti.
4. Gautą masę sudėti į pasirinktą formą, šiek tiek paspausti, išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausia per naktį), kad sutvirtėtų.
5. Papuošimui šokoladą su kokosų aliejumi ištirpinti ir gautu mase aplieti sutvirtėjusį pyragą.
6. Braškes supjaustyti ir jomis papuošti desertą.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.