Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže – šis patiekalas yra gaivus ir subalansuotas, čia puikiai dera švelniai apskrudintos krevetės su tropiniais vaisiais ir aromatingais prieskoniais. Visi ingredientai susimaišo į spalvingą ir skoniais turtingą derinį. Patiekus su ryžiais ir pagardinus sezamų sėklomis bei citrinos sultimis, patiekalas tampa dar gaivesnis ir aromatingesnis, todėl tai puikus pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei.
Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže: receptas
Ingredientai:
- 500g krevečių
- 1 mangas
- 1 avokadas
- 1 svogūnas (vidutinio dydžio)
- 4 česnako skiltelės
- 2 arb. š. sviesto
- 2 valg. š. sojos
- 1 arb. š. medaus
- Kelios šakelės petražolių
- Citrinos skiltelė (patiekimui)
- Ryžiai (patiekimui)
- Sezamo sėklos (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitintoje keptuvė ištirpinti šiek tiek sviesto ir sudėti kepti smulkiai kapotą svogūną.
2. Apkepus svogūnui į keptuvę dėti traiškytus česnakus ir kepti 30 sec.
3. Tuomet į keptuvę suberti išvalytas krevetes.
4. Kai krevetės apkepa ir tampa švelniai rausvos, tuomet supilti sojos padažą ir sudėti medų.
5. Trumpai viską pakepti, gerai išmaišyti. Išjungti kaitrą.
6. Mangą supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti į dubenį.
7. Avokadą taip pat supjaustyti smulkiai ir sudėti prie mango.
8. Ten pat sudėti krevetes su padažu iš keptuvės.
9. Petražoles smulkiai sukapoti ir suberti prie krevečių.
10. Viską labai gerai išmaišyti.
11. Patiekti su virtais ryžiais, apibarstyti sezamų sėklomis, apšlakstyti citrinos sultimis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.