Kalėdos – tai metas, kai ant šventinio stalo dedami ypatingi patiekalai, ši spanguolių mišrainė būtent toks patiekalas.
Spanguolių mišrainė Kalėdoms ar Kūčių vakarui
Štai receptas iš garsiojo kulinaro, kuris siūlo neįprastą, bet skanią ir sveiką mišrainę su spanguolėmis. Šis receptas ne tik nustebins svečius, bet ir taps šventinės vakarienės akcentu.

Ingredientai:
- 300 g perlinės kruopos;
- 100 g džiovintų spanguolių;
- 50 g aguonų;
- 100 g razinų;
- 50 g graikinių riešutų;
- 2 šaukštai medaus;
- pusės citrinos sultys;
- kisielius arba vaisių gėrimas patiekimui.
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Paruošimas:Perlinės kruopos turi būti švariai nuplaunamos po tekančiu vandeniu. Jas galima paruošti dviem būdais:
- Užmerkite 300 g kruopų 1–1,5 litro šalto vandens ir palikite per naktį kambario temperatūroje, kad išbrinktų.
- Virkite kruopas apie 40 minučių po užvirimo, kol jos suminkštės.
Aguonos taip pat kruopščiai nuplaunamos. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad vandens sluoksnis virš aguonų būtų apie 2–3 cm. Uždenkite ir palikite 30 minučių, kol jos išbrinks. Vėliau perteklinį vandenį nupilkite, o aguonas sumalkite blenderiu arba sutrinkite grūstuve, kol pasidarys vientisa masė.
Riešutus paskrudinkite 150 °C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Taip jie taps traškūs ir aromatingi. Atvėsusius riešutus sukapokite stambiais gabalėliais.
Didelėje dubenyje sumaišykite paruoštas kruopas, aguonas, riešutus, razinas ir spanguoles. Įdėkite medaus, supilkite citrinos sultis pagal skonį ir gerai išmaišykite.
Kad skoniai susilietų, palikite spanguolių mišrainę pastovėti apie 30 minučių. Šiame etape galite įpilti kisieliaus arba vaisių gėrimo, kuris suteiks patiekalui dar daugiau aromato ir saldumo.
Patiekimas
Patiekdami mišrainę galite papuošti šviežiomis spanguolėmis, graikinių riešutų gabalėliais ar net mėtų lapeliais. Tai ne tik sustiprins patiekalo estetiką, bet ir suteiks papildomų skonių.
Spanguolių mišrainė taip pat puikiai dera su stikline šalto kisieliaus ar lengvo vaisių gėrimo, kuris pabrėžia šventinio valgio natūralius aromatus.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://bahmut.in.ua