Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Kur slypi mielinių Velykų kepinių paruošimo sėkmė?

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2011-04-23
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kur slypi mielinių Velykų kepinių paruošimo sėkmė?

Velykų stalas, ir senovėje, ir dabar, neįsivaizduojamas be kepinių iš mielinės tešlos. Apvalios bandelės, stotingos „bobos“, įvairiomis pynėmis supinti pyragai – paprasti, bet kartu ir ypatingi šventiniai patiekalai, kuriems formą ir skonį suteikia tradiciniai ingredientai: mielės, cukrus, šiltas pienas.

Gardžiausi kepiniai – gaminti namuose, tad šeimininkėms, norinčios geriausio rezultato, prieš didžiąją pavasario šventę tenka pasiraitoti rankoves ir pasitelkti išradingumą.

„Anksčiau Lietuvoje šeimininkės išmanymas buvо vertinamas раgаl tai, аr gerai iškildavo jos mielinis pyragas. Kuо pyragas aukštesnis, tuo šeimininkė geresnė. Ir šiais laikais toks vertinimas aktualus, kadangi lietuviai vis dažniau linksta gardėsius gamintis namuose, o ne išlaidauti parduotuvėse ir savo rankomis ruoštais gardėsiais stebinti artimuosius“, – pastebi  kompanijos „Dr. Oetker Lietuva” atstovė Aistė Karmelavičiūtė.

Anot jos, tradiciniai Velykų kepiniai, tokie kaip mielinės „bobos“, būdavo kepami ąsočiuose arba specialiuose moliniuose induose – lakоnėsе. „Tokius pyragus gali išsikepti ir šiuolaikinės šeimininkės – tik reikia aukštesnės kepimo formos. Tačiau išmanyti mielinės tešlos paruošimo gudrybes yra sudėtingiau. Be paruošimo receptų, reikia tinkamai parinkti ir ingredientus – geras mieles, kepimo miltelius, aromatus. Neturint pakankamai įgūdžių, patirties ar laiko, nesėkmės išvengti nėra lengva“, – sako A. Karmelavičiūtė.

Jos teigimu, tam, kad užsitikrintum geriausią rezultatą, verta po ranka turėti kulinariniais „pagalbininkais“ vadinamų ingredientų. Vienas pagrindinių jų – sausos mielės, kurios leidžia sutaupyti daug brangaus laiko, gaminant tradiciniams Velykų kepiniams reikalingą raugą. „Tai sumanus vokiečių gamintojų išradimas. Paprastai laukti, kol iškils raugas, tenka labai ilgai, o „Dr. Oetker“ mieles šį procesą paverčia ir greitesniu, ir paprastesniu. Ruošiant tešlą, šias mieles reikia tiesiog suberti į miltus. Taip gaminio apimtis padidės, tešla taps puri ir minkšta“, – pasakoja atstovė.

Siekdama padėti šeimininkės taupyti laiką ir neišlaidauti įsigyjant pirktinius gardėsius, „Dr. Oetker“ sukūrė ištisą kepimo priedų šeimą, kurioje galima rasti kepinių purumą užtikrinančius kepimo miltelius, subtilų skonį suteikiantį vanilinį cukrų, tešlos savybes pagerinantį, bet skonio nekeičiantį kukurūzų krakmolą, greitai pagaminamą plaktą grietinėlę, įvairius aromatus ir pabarstukus, kurie paverčia kepinius tokais skaniais ir gražiais, kaip profesionalioje kepykloje.

„Svarbiausia, jog „Dr. Oetker“ kepimo priedai nereiškia, jog kepinys, kaip dažnai būna parduotuvėse, bus prifarširuotas sintetinių priedų. Juose nėra kenksmingų medžiagų, tad išlaikomas natūralus skonis. O tuo pačiu metu taupomas laikas ir pinigai. O tai, manau, yra svarbiausia norint tinkamai pasiruošti tokiai šventei, kaip Velykos“, – sako A.Karmelavičiūtė.

Laikas.lt

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kepiniaivelykosvelykų tradicijos

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Žygis kryžiuočių takais (Kaunas-Jurbarkas-Kaunas)
Įdomu

Žygis kryžiuočių takais (Kaunas-Jurbarkas-Kaunas)

2011-05-10
Kitą savaitę į Vilnių atvyksta dangaus restoranas (foto)
Naujienos

Kitą savaitę į Vilnių atvyksta dangaus restoranas (foto)

2013-05-24
Orai: po šiltos ir saulėtos savaitės pradžios – permainos
Aktualu

Orai: po šiltos ir saulėtos savaitės pradžios – permainos

2016-11-21
Didinamas apšvietimas sostinės gatvėse
Aktualu

Didinamas apšvietimas sostinės gatvėse

2010-09-28

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?