Labai šokoladinis pyragas su riešutų sviestu – tai sodrus, minkštas ir drėgnas pyragas, kuris patiks visiems šokolado mėgėjams. Derinant juodąjį šokoladą su kakava, sukuriama intensyvi ir turtinga šokoladinė tekstūra, o riešutų sviestas prideda švelnaus riešutinio skonio ir kreminės tekstūros.
Labai šokoladinis pyragas su riešutų sviestu: receptas
Patiekti galima tiek šiltą su ledais ar uogomis, tiek atvėsusį prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio. Norint ypatingo efekto, prieš patiekiant galima užbarstyti šiek tiek jūros druskos dribsnių – jie dar labiau išryškins šokolado sodrumą ir riešutų sviesto skonį.
Ingredientai:
- 200 g sviesto
- 150 g juodo šokolado
- 50 g kakavos miltelių
- 150 g miltų
- 1 arb. š druskos
- 3 kiaušiniai
- 200 g rudojo cukraus
- 1 valg. š. vanilės ekstrakto
- 100 g žemės riešutų kremo (glotnaus)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Garų vonelėje ištirpinti sviestą.
2. Nuimti nuo kaitros ir įmaišyti juodą šokoladą. Maišyti, kol šokoladas išsilydys. Atidėti į šalį, kol mišinys atvės.
3. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, su kakavos milteliais ir druska.
4. Į atvėsusią sviesto masę įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilės ekstraktą ir išmaišyti iki vientisos masės.
5. Skystą dalį supilti į miltų mišinį, gerai išmaišyti.
6. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti tešlą, mentele išlyginti paviršių.
7. Ant viršaus dėti riešutų sviestą, lengvai paskleisti paviršiuje.
8. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie 40-45 min, patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė – jis turi būti šiek tiek aplipęs tešlą, tuomet brownie nebus per sausas.
9. Prieš pjaustant, leisti pilnai atvėsti.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.