Now Reading
Lietuvoje įsigali naujos Helovino tradicijos

Lietuvoje įsigali naujos Helovino tradicijos

Lietuvoje įsigali naujos Helovino tradicijos

Laikas.lt

Artėjant Mirusiųjų pagerbimo dienai, vis daugiau lietuvių minės ir mūsų šalyje sparčiai populiarėjančią Helovino šventę. Jau įpratusiems ją siautulingai švęsti siūloma apsilankymą baruose ar puošnius namų vakarėlius paįvairinti ir įsimintinomis ekskursijomis po Vilniaus ir Kauno senamiesčių gatveles, klausantis kvapą gniaužiančių istorijų iš gilios praeities apie žymius Lietuvos veikėjus, apie mūsų krašte buvusią „raganų medžioklę“, arba – tiesiog klaidžiojant miestų labirintuose. Patys drąsiausi kviečiami Vėlinių vakarą apsilankyti sostinės Rasų, Antakalnio, Bernardinų ir Užupio kapinėse.

„Daugelis lapkričio pirmosiomis dienomis lankys artimųjų kapus, švęs Heloviną kavinėse ar baruose, tačiau šias dienas galima paįvairinti ir įsimintinomis ekskursijomis istorinėse kapinėse, klausantis kvapą gniaužiančių praeities istorijų apie Lietuvai nusipelniusius mokslo, meno, visuomenės veikėjus, – sako pramogų agentūros „Vaiduokliai“ vadovė Vaida Šulniūtė. – Siūlysime ir naktinį pasivaikščiojimą siauromis Vilniaus senamiesčio gatvelėmis ekskursijoje „Vaiduokliška naktis“ su iškylančiomis užmirštomis senųjų laikų legendomis, o ekskursijoje „Apokalipsės pranašai” pasakosime neišgalvotos istorijas apie pačias baisiausias negandas, prieš keletą amžių užklupusias Vilnių“.
 
Helovino dieną taip pat bus galima žaisti orientacinius žaidimus „Miesto labirintai” – klaidžiojantiems po miesto senamiestį prireiks ne tik sumanumo, kūrybingumo, bet ir pastabumo bei greičio. „Retas didžiųjų miestų gyventojas iš tiesų žino, pro kokias paslaptingas vietas kasdien praeina, kokias laimes ar nelaimes jos lemia dabar čia gyvenantiems ar dirbantiems“, – intriguoja V. Šulniūtė, pridurdama, kad išdrįsiantiems Helovino naktį praleisti miške reikėtų rinktis komandinį žaidimą „Paklaidinimas miške“, rengiamą Trakų rajono giriose. 
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top