Šokiruojančios aktorių transformacijos filme „Debesų žemėlapis“ (foto)

Lina Sabaitytė
Parengta pgl. Buzzsugar.com

Pagaliau Lietuvos kino teatrus pasiekė filmas „Debesų žemėlapis“, pastatytas pagal epinę Davido Mitchello novelę. Kino juostos siužetas apima šešias skirtingas istorijas, išmėtytas įvairiuose laikmečiuose bei erdvėse, bet pagrindinius vaidmenis atliekantys aktoriai sudaro savotišką branduolį visose šešiose.

Aktoriai čia patiria stiprias transformacijas, pasirodo sunkiai atpažįstamomis formomis. Visagalio ir gausaus grimo dėka aktoriai peržengia rasės, lyties bei amžiaus ribas keisdami pavidalus, įkūnydami įvairiausias asmenybes bei personažus.

Prieš keliaujant pažiūrėti filmo galima su jais susipažinti iš anksto arba pasilikti erdvės staigmenoms filmo eigoje bei pabaigoje. Jei renkatės pastarąjį variantą, šioje vietoje galite sustoti ir neskaityti toliau.
Filme vaidinanti Halle Barry lengvai atpažįstama reporterės Luisos Ray vaidmenyje, taip pat įkūnydama futuristinę heroję Meronym. Savo rasės ribas H. Barry peržengė suvaidindama 1900 metų vokietės-žydės, žymaus kompozitoriaus žmonos, vaidmenį. Visiškai pasislėpdama po nemenku grimo sluoksniu Halle pranyksta įkūnydama vyriškos lyties azijietį.

Britų aktorius James D'Arcy teko suvaidinti ir jauną, ir seną to paties herojaus versiją – kas pakankamai įprasta holivudiniuose filmuose, bet didžiausia aktoriaus transformacija galima pamatyti kitos siužetinės linijos eigoje.

Aktorė Donna Bae, kilusi iš Pietų Korėjos, filme pasirodo, kaip futuristinė veikėja Sonmi-451, tuo pačiu kitoje filme pasakojamoje istorijoje ji įkūnijo 18 amžiaus jauną aristokratę, gyvenančią San Franciske.
Vis tik dažniausiai ekrane šmėžuoja Tomo Hanks‘o veidas – vietomis itin sunkiai atpažįstamas, ne tik išvaizda, bet ir perteikdamas kardinaliai skirtingus veikėjų charakterius.

Vienas paslaptingiausių šiame filme išlieka aktorius Hugh Grant‘as. Jei iki šiol jį dažniausiai matydavome vaidinantį romantiškus bei komedinius vaidmenis – „Debesų žemėlapyje“ tenka išvysti visiškai kitokių Hugh veidų. Jo atliekami vaidmenys filme itin šokiruojantys, sunku atpažinti patį aktorių, didžioji dalis jo suvaidintų herojų piktadariai, neigiami veikėjai. Savo britiško akcento ir, galima sakyti, paties savęs aktorius atsisako vaidindamas laukinį, žmogėdrų genties atstovą.

Beprotiškai besikeičianti aktoriaus Hugo Weaving‘o išvaizda bei charakteriai – pribloškiantys. Čia jis piktoji dvasia – čia valdinga senelių namų slaugė, dar kitur futuristinis veikėjas.

Filme vykstantis veiksmas ne tik suteikia nemažai peno apmąstymams, bet ir verčia kaskart suspurdėti iš nuostabos, lyg netyčia radus atsakymą į kryžiažodžio klausimą, kai atpažįsti vieną ar kitą aktorių besislepiantį po stipriai maskuojančia filmo herojaus kauke.

aktorių transformacijos, debesų žemėlapis, kinas, nauji filmai

Naujausi komentarai
yul
2012-11-27, 18:33
https://www.facebook.com/questions/538864769460088/
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai