„Urban Dance 2012“ šokių aikštelėje – Afrikos karštis

Laikas.lt
Organizatorių nuotr.

Tarptautinio gatvės šokių turnyro „Urban Dance“ dar kartą pristatinėti nereikia. Septyni metai šokių kovų, kasmet vis daugiau žiūrovų, augantis geriausių pasaulio gatvės šokėjų dėmesys, stipresni dalyviai ir nevaldomos emocijos gatvės šokių ringe.

Gruodžio 1-mąją vyksiantis turnyras tęsdamas gražią tradiciją nuo praeitų metų kuomet turnyras buvo dedikuotas Japonijai, šį kart šokėjus ir žiūrovus pasitiks su dar viena įdomia renginio tema. Šiemet renginys dedikuotas Afrikai. Kiekviena dalyvaujanti komanda specialiai turnyrui turės paruošti ir pristatyti pačių sukurtus, Afrikietiškais prieskoniais pagardintus, šokių pasirodymus. Kaip žinia šokių kultūra prasidėjo būtent nuo Afrikos, iš ten persikėlė į Ameriką, o tik tada atėjo į Europą. Taigi kuo daugiau tikrosios, Afrikietiškos, šokio dvasios bus įkūnytos šokėjų judesiuose, tuo didesni šansai bus pavergti teisėjų ir žiūrovų širdis.

Teisėjų komanda šiemet išskirtinai verta dėmesio. Joje svečiai iš Anglijos, Estijos, Rusijos, ir... nei vieno lietuvio. Greičiausiai tai,- išmokta pamoka ir puikus sprendimas renkant absoliučiai nešališką, kompetentingą teisėjų komandą. Kiekvienas iš teisėjų , tai skirtingų šokio stilių (hip-hop, B-boying, House, Locking, Popping) atstovai, pelnę ne vieną tarptautinį apdovanojimą ir nuskynę pirmos vietos laurus įvairiuose pasaulinio lygio šokio konkursuose.
 
Kovodamos dėl geriausiųjų titulo šokėjų komandos turės pademonstruoti daugiau nei vieną šokių stilių. All Styles šokių kategorija aprėpia Hip-Hop, B-Boying, House, Popping, Locking bei kitus gatvės šokių stilius. Turnyras vyks atkrentamųjų kovų principu, o komandos kausis dėl pagrindinio prizo – 1500 eurų.
Pavieniai šokėjai kausis penkiose pagrindinėse gatvės šokių stilių kategorijose: Hip-Hop 1vs1, B-Boying 1vs1, House 1vs1, Locking 1vs1, Popping 1vs1. Šių kategorijų nugalėtojai susikaus „Afrikos didžiojo penketo“ kovoje – visus nugalėjęs, geriausias iš geriausių, universaliausias šokėjas laimės kelionę į Afriką. Žinoma be didžiųjų prizų, finalininkai ir geriausi pasirodymai bus apdovanoti specialiais prizais bei trofėjais.

Renginio metu šokiams ritmą diktuos ištikimi „Urban Dance“ bendražygiai – DJ Mamania (G&G) ir DJ Vaiper (ROB).
 
Dieną prieš – lapkričio 30-ąją šokėjų laukia ne mažiau įtempta diena. 19:00 val., kultūros bare „Kablys“ vyks atrankos į gruodžio 1-os dienos pavienių šokėjų finalus. Tai bus erdvė ir puiki galimybė „apšilimui“ visiems, šokėjams ir žiūrovams, prieš didįjį renginį.
 
O po gruodžio 1-osios renginio visi laukiami afterparty „Warsteiner GLUCK“ klube, į kurį dalyviai bei žiūrovai su renginio apyrankėmis galės įeiti nemokamai.
 
Renginio programą rasite renginių gide.
 

afrika, gatvė šokis, URBAN DANCE

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai