Now Reading
Pirmadienį pasirodysiančio „Laikas.lt“ numerio tema ir pašnekovai

Pirmadienį pasirodysiančio „Laikas.lt“ numerio tema ir pašnekovai

Pirmadienį pasirodysiančio „Laikas.lt“ numerio tema ir pašnekovai

Laikas.lt
Nuotrauka Justės Urbonavičiūtės

Inirtingai kelias savaites plušėję prie paskutinio šių metų numerio, tik ką padėjome paskutinį tašką ir visu pajėgumu paleidome spaustuvės mašinas. Jau pirmadienį Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose galėsite sutikti klajojantį, dažais kvepiantį  gruodžio žurnalą tema – „Karta Y“. Pasirūpinome, kad 2013-uosius sutiktumėte su įkvėpimu, tad ir pašnekovus parinkome ne šiaip sau jaunuolius.

„Visuomenė juda link idealios situacijos? Bet jūsų idealas labai skiriasi nuo mano idealo! Tad link kurio iš jų eiti?“, – sako filosofas Kęstas Kirtiklis ir leidžiasi drauge su Dovile Raustyte į gan skeptišką pokalbį apie „Kartą Y“.

„Stengiantis ir tikint tuo, ką darai, perauklėti ištisą kartą tikrai įmanoma“, – ryžtingai nusiteikęs Dainos Dubauskaitės pašnekovas Albert The Hook, labiau iki šiol pažįstamas Klaipėdos naktinėtojams.

„Mama man padarė pirmąją tatuiruotę, o vėliau ir išmokė šio amato. Išeina, kad esu antros kartos tatuiruotojas“, – į žurnalistės Eglės Kirliauskaitės klausimus tema Kaip atrodysi, kai pasensi? atsakinėja tatuiruočių meistras Vilius Stasaitis.

„Perskaitai, ką parašei, ir galvoji: „Oho, kokiame neįtikėtiname absurdo filme esu, būtinai turiu sulaukti, kuo baigsis šis serialas“, – savo išgyvenimais bei dienoraščiais su Lina Sabaityte dalijasi rašytoja Vaiva Grainytė.


Nuotrauka Monikos Jašinskaitės

„Lietuvoje visi tupi kaip švilpikai. Jeigu vienas pakelia galvą, tai ir kiti pakelia. Bet retas kuris išdrįsta pakelti galvą pirmas“, – sako drąsą vizualiajame mene demonstruojantis iliustratorius Karolis Strautniekas, žurnalisto Karolio Vyšniausko pavadintas tiesiog iliustratoriumi be rėmukų.

„Kiekvienas iš šių laikų teatro kūrėjų kuria tą spektaklį, į kurį žmonės vėl naktimis lauktų bilietų“, – Eglei Kirliauskaitei atvirauja teatro aktorius ir režiesierius Vidas Bareikis. Kas yra tas jo kuriamas „neteatras“?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Numeriui dar tik įpusėjus, iš publikos pusės nugirdau merginą tyliai šnabždant: „Nu, galėtų jau ir baigt jis…“, – nesėkmių scenoje neslepia žmonėms savo šposais nuotaiką keliantis Lukas Šidlauskas arba Shildas.

Ir, žinoma, kaip visada – konkursai (spausdiname netgi keletą esė konkurse dalyvaujančių darbų), renginių kalendorius, straipsnis apie ekstremalų sportą, talentų bankas, Justės Urbonavičiūtės paskutinis puslapis ir kiti geri dalykai.

Ieškokite popierinio žurnalo, o radę dalinkitės su draugais arba palikite paskaityti kitiems. Jei vis dėlto nepavyks niekur užtikti mūsų atspausdintų, vartykite pdf formatą portale www.laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top