Vilnių išjudinti bandys veiklų ir muzikos festivalis JUDESY!

Laikas.lt
Nuotr. „Goodlife Photography“ ir Ringailė Barkauskaitė

Festivalis JUDESY - muzikos, judesio ir veiklų festivalis, skatinantis ne tik keliauti, pažinti, atrasti, bet visų šių dalykų apsuptyje ir kurti. Judėjimas čia įprasminamas įvairiomis išraiškos formomis - tai ir sklindantys muzikos garsai, šokis, fotografijoje užfiksuotos judesio akimirkos, kupini veiksmo kelioniniai filmai bei netikėtai persipynusios kitos veiklos.

Duoklė vasaros festivaliautojams bus atiduota vasario 23 d. aktyvaus laisvalaikio centre – Kablyje. Festivalio dieninėje programoje galima bus susipažinti su aktyviais žmonėmis bei organizacijomis, išgirsti daugybę įkvėpiančių pasakojimų, sudalyvauti aktviose dirbtuvėse, pasižiūrėti kelioninių filmų, o vakare trypti iki ryto kartu su smagiausia muzikine programa.

Dienos metu išgirsite įkvėpiančias istorijas:
- keliautojų komanda – “Špikis” pasakos apie ekologinį, alternatyvų keliavimo būdą po pasaulį – dviračiais;
- parasparnių komanda “Skraidom.lt” – pasakos apie skrydį paraspaniu ir galimybes to išmokti;
- apie dvasinę ekstremalaus meno discipliną – parkūrą, kalbės komanda “MamGrow”;
- apie snieglentes, kaitus, burlentes pasakos – “Surfhouse”;
- apie laipiojimo meną ir kaliones į kalnus – “Montis Magia” komanda;
- apie ekstremalias keliones kalnų tarpekliais – “Xgenomas”;
- apie skraidantį kovos meną “Capoeirą” kalbės – “Ficag.lt” atstovai ir daug kitų.

Aktyviose dirbtuvėse. „Montis Magia“ komanda kvies išbandyti alpinizmo sieną ir plačiau susipažinti su laipiojimo subtilybėmis. Šiuo metu viena aktyviausiai veikiančių parkūro komandų „MamGrow“ surengs pasirodymus ir kvies visus susipažinti su ekstremalaus meno disciplina - parkūru. „Capoeira“ meistrai kvies išbandyti skraidantį meną, o „Lindyhop.lt“ komanda pajudėti šokio ritmu. Taip pat Vaikų ir Jaunimo centro iniciatyva bus galima sudalyvauti fotografijos dirbtuvėse, kurių metų bus fiksuojamas aktyvus judėsys, susipažinti su Bujinkan rytų kovos menais ar sudalyvauti afrikos būgnų pamokoje.

Vienoje iš aktyvaus laisvalaikio centro erdvių bus galima žiūrėti ir kelioninius filmus, filmų peržiūrų metu bus pristatytas filmas „Dviračiais per Altajų“, apie keliautojus dviračiais įveikusius Altajaus respubliką. Taip pat žiūrėsim filmus apie ektremalias keliones baidarėmis kalnų upėmis, konjoningą – keliavimo būdą kalnų tarpekliais ir daugelį kitų smagių vaizdų!

Festivalyje bus pristatyta ir fotografijų paroda, kurioje judesio tematiką atitinkantys, užfiksuoti aktyvūs kadrai. Fotoparodą pristatys aktyvių kadrų medžiotojai „Goodlife Photography“ komanda, Ringailė Barkauskaitė, parasrniais skraidantys ir vaizdus fiksuojantys Dainius Liegus bei Darius Gudukas ir taip pat Viktorija Grušaitė.

Vakarinėje festivalio JUDESY programoje beaejo skambės muzika. Pasirodymus surengs ir į muzikinę kelionę pakvies grupė Such‘a‘trip, lindyhop‘erių pamėgti save vadinantys gatvės svingo ansambliu – Rhythm Junkies, niekada vienodo pasirodymo nesurengę ir nuolat vis kitokie, freestyle‘riai – Jama & W bei tituluočiausio Lietuvos plokštelių meistro DJ Mamanios ir geriausio T.Ė.T.Ė apdovanojimuose nominuoto būgininko Josh McClung muzikinis projektas – Yoko Mono. Taip pat pasirodymą surengs šiuolaikines klezmerių ir Balkanų muzikos interpretacijas kuriantys Banda Dzeta. Ir tai dar ne viskas! Taip pat festivalyje judesį kurs: Taikūs Garsai ir Ju Ragganaut, Gonzaless, Tafari, Ajeras bei svečias iš Mauricijaus – Maxi.

Vakaro metu JUDESY bus galima išmėginti save, ant stacionarių dviračių staklių ir susikauti – „Kulšių kovose“, pamatyti senųjų dviračių parodą, kurią surengs dviratininkų bendruomenė – „RetroSpin“, festivaliautojus puoš „Let‘s Hair“ komanda, o video vaizdus kurs Vytenis Zagorskis  ir dar daug daug visko!
 

festivalis, judesy, programa

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai