„Talentų banke“ – Simas ir Gabrielė bei jų projektas „Readers“

Laikas.lt

Šiandien „Talentų banke“ pristatome kūrybinių industrijų ketvirtakursius Gabrielę Gaurilčikaitę ir Simą Bernotą bei jų knygų mainų idėją sklaidžiantį bendrą projektą „Readers“.

„Simas – žmogus, gyvenantis fotografija, aš – idėjų generatorė (gal kiek ir per skambiai čia...), sudėję savo idėjas ir įgūdžius į krūvą, vis stengiamės tai kaip nors panaudoti. Viskas prasidėjo nuo rudens semestre turėto studijų modulio „Medijų projektų vadyba“ užduoties – reikėjo sugalvoti ir įgyvendinti projektą, apimantį kuo didesnį medijų panaudojimą. Su kolega Simu išsigryninom idėją  –  projektą „Readers“, kurio tikslu tapo žmonių portretų pagalba skleisti knygų mainų idėją“, – pasakoja Garbrielė.

Studentų idėją palaikė ir  labai šiltai po savo stogu priėmė skaitytų knygų knygynas „Mint Vinetu“. Projekto sumanytojai čia bendravo su skaitytojais, klausėsi jų santykio su knygomis istorijų, kurias kuo tiksliau bandė perteikti portretais.

„Po pirmo susitikimo su knygyno lankytojais ir jiem daug ką reiškiančiomis knygomis projektas nustojo būti tik universiteto užduoties „atsiskaitymas“ ir tapo veikla, suteikiančia labai daug gerų emocijų bei šilto grįžtamojo ryšio“, – šypsosi G. Gaurilčikaitė, žadėjusi, jog greitu metu „Mint Vinetu“ knygyne bus surengta interaktyvi šių portretų paroda.

Dalis projekto „Readers“ darbų – nuotraukų galerijoje, o jei norite pamatyti daugiau užsukite į „Facebook“ paskyrą arba pamatykite video.

Gabrielė Gaurilčikaitė, projektas „Readers“, Simas Bernotas, „Talentų bankas"

Naujausi komentarai
draugė
2013-03-11, 20:32
o ar čia jau visos nuotraukos?
aš fotografavausi bet niekaip nematau savęs čia.... ;/
Knygų žiurkė
2013-03-09, 13:40
Skaitantys žmonės yra gražūs!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai