Kaip atrodė amerikietiškų paauglių eros pradžia 1940 metais (foto)

Laikas.lt
Parengta pagal Dailymail.co.uk

Ankstyvasis 5-asis dešimtmetis Amerikoje – tai laikai, kai šalis budo po Didžiosios depresijos, o už Atlanto vandenyno vyko Antrasis Pasaulinis karas. Laikai, kai dar nebuvo Justino Bieberio, „One Direction" ar tokių serialų kaip „Liežuvautoja" („Gossip Girl“)...

Ne vienas kultūrinio gyvenimo žinovas teigia, kad tai buvo metas kai užsimezgė nauja, keista ir žavi, gyvybės forma - „amerikietiškas paauglys“. Žinoma, niekas nesako, kad prieš tai žmonėms kažkaip pavykdavo šį gyvenimo tarpsnį, kartu su visomis harmonų audromis ir kitais paauglystės periodo reiškiniais, praleisti, tačiau manoma, kad modernioji paauglystės sąvoka, aprėpianti madą, muziką, šukuosenas, elgseną, masinius ir paslaptingus ritualus, atsirado būtent tada. 

Postdepresinėje Amerikoje kasdieninį paauglių gyvenimą fiksavo fotografė Nina Leen, o žurnalas „LIFE", kuriame ir buvo publikuojamos nuotraukos anuomet rašė: „Kiekvienos merginos Amerikoje gyvenime yra tarpsnis, kai už viską svarbiau yra tapti merginų minios dalimi, bei elgtis, kalbėti ir rengtis taip, kaip visos. Tai paauglių laikai („Teen Age")".

Nerūpestingai nusiteikę JAV paaugliai siurbdavo pieno kokteilius, klausydavosi įvairių muzikos įrašų ir šturmuodavo kino sales. „Apie 6 mln. jaunų JAV merginų gyvena savame pasaulyje - džiaugsminga, entuziastinga, palaiminga ir linksma visuomenė, nepaliesta karo. Tai megztinių ir sijonų, trumpų kojinių ir nevarstomų batelių, ilgų palaidų plaukų, raudonu nagų laku nudažytų akinių rėmelių ir dar neišėjusių į karą mokyklos berniukų pasaulis" - rašė žurnale „Life" 1944 metais.

Grupelė paauglių bando užvesti 17 metų senumo „Ford Model T" automobilį, talpinantį 12 merginų ir vaikinų.


Jauna mergina bando atskleisti savo žavesį siurbčiodama pieno kokteilį paauglių vaikinų kompanijoje.


Šioms merginoms šiuo metu turėtų būti maždaug 83-85 metai.


Merginos mėgaujasi vaisiais, tortu ir pienu.


Merginos klausosi įrašų, vyrukai varto žurnalus.


Jauna porelė kino teatre.


Pirmąją paauglių karta vadinamas jaunimas turėjo savo madą, muziką ir stilingas šukuosenas.


Jauna amerikietė, kuriai nelabai rūpėjo tuo metu už Atlanto vykstantis karas. 




 

hormonų audros, jaunimas, JAV, kino teatras, muzika, paaugliai, žurnalas Life

Naujausi komentarai
m.
2016-01-24, 10:12
Cia del to, kad mes pasenom... Mano vaikams 16m.pysbrolis jau atrodo vyras...o man- piemenelis...
***
2013-04-17, 16:07
Kai pasižiūri nuotraukas ir pagalvoji, jog jose panašaus amžiaus žmonės kaip ir tu, pasijunti labai jaunu. Ar jums neatrodo, kad fotografijose paaugliai atrodo žymiai labiau subrendę nai dabartiniai tokio pat amžiaus vaikai? Apskritai, atsimenu, kai prieš kokius 8-10 metų 19-olikmečiai atrodė kaip tikri žmonės, net nekildavo klausimas kiek jiems metų, o dabar, paaugliai atrodo labai jaunučiai.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai