Kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“ įvertintas tarptautiniu mastu

Laikas.lt

Vilniaus mieste kasmet rengiama „Kultūros naktis“ šiais metais priimta į „Nuit Blanche“ tinklą, kuriam priklauso geriausi visame pasaulyje rengiami kultūros nakties festivaliai. Kaip teigia „Kultūros nakties“ iniciatorė Daina Urbanavičienė , šis tarptautinis pripažinimas – didelė garbė Vilniaus miestui  ir galimybė dar labiau plėsti ir stiprinti festivalio programą intensyviau bendradarbiaujant su tarptautinėmis bendruomenėmis ir menininkais iš viso pasaulio.

2009“ dar 2007 metais, besiruošiant kultūros sostinės renginiams, ir iki šiol kasmet įtraukia visą miestą į meno ir kultūros šventę. Be galo džiugu, kad šis festivalis jau ne vienerius metus vyksta Vilniuje ir padeda vilniečiams bei miesto svečiams pamatyti kitokį, nekasdienį Vilnių – nuspalvintą meno, muzikos, teatro ir šiuolaikinių instaliacijų“, – sako Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

„Kultūros naktis“ jau ne pirmus metus vyksta menininkų ir kultūrinių organizacijų entuziazmo ir savarankiško darbo dėka. Ačiū visiems menininkams, savanoriams, kultūros įstaigoms ir visai festivalio komandai už šį pasiekimą – tai didelė motyvacija žengti pirmyn ir toliau kviesti miesto gyventojus ir svečius vieną naktį kartu „ieškoti meno“ įvairiose Vilniaus erdvėse“,– teigia festivalio iniciatorė ir viena pagrindinių organizatorių Daina Urbanavičienė.

„Nuit Blanche“  (liet. „Baltoji naktis“) tinklui šiuo metu priklauso 22 nakties festivaliai (kartu su „Kultūros naktimi“), vykstantys 13 skirtingų valstybių, tarp kurių – Prancūzija, Belgija, Japonija, Jungtines Amerikos Valstijos ir kitos šalys. Įvairiuose pasaulio miestuose vykstančių meno ir kultūros festivaliai kviečia miesto gyventojus ir svečius per vieną bemiegę naktį pajusti kitokį miestą – užpildytą daugybės šiuolaikinio ir klasikinio meno projektų, koncertų, pasirodymų ir meno dirbtuvių.

Festivalis „Kultūros naktis“ Lietuvoje pradėtas rengti dar 2007 metais siekiant suteikti Vilniaus miestui naują kultūrinę tradiciją. Šiais metais festivalis Vilniuje vyks naktį iš liepos 5 į 6 d., nuo 18 val. iki 2 val. nakties, o vilniečiai ir miesto svečiai turės galimybę išvysti daugiau nei 160 įvairiausių projektų – muzika, teatras, šokis, fotografija, instaliacijos, tapyba ir poezija užlies Vilniaus gatves, skverus, parkus ir netikėtas erdves. Be to, šiais metais „Kultūros naktis“ taps ir pagrindiniu Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybai atidarymo renginiu.

Daina Urbanavičienė, Kultūros ir meno festivalis, „Kultūros naktis“

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai