Festivalyje „Galapagai“ - šunų ir jų šeimininkų lenktynės

Laikas.lt

Rugpjūčio 2-3 dienomis Zaraso ežero saloje vyksiančiame festivalyje „Galapagai“ bus rengiamos šunų ir jų šeimininkų lenktynės. Nuotaikingomis bėgimo varžybomis muzikos ir pramogų festivalyje bus siekiama atkreipti dėmesį į beglobius gyvūnus.

„Galapagų“ organizatoriai drauge su „Gyvūnų gerovės iniciatyvų“ komanda kviečia į renginį pasiimti ir augintinius. Jau penktus metus festivalyje šunų ir jų šeimininkų poros rungsis draugiškose lenktynėse dėl garbės taurės.

„Viskas prasidėjo nuo mažo šuniuko, išmesto Bliuzo naktyse. Turbūt viskas vyksta ne be reikalo. Į festivalį susirenka didelė auditorija, su kuria galime ne tik pramogauti, bet ir prisiminti šalia mūsų egzistuojančias problemas. Norime šviesti žmones ir atkreipti dėmesį į neretai pasitaikantį neatsakingą elgesį su gyvūnais, kurie negali patys savęs apsaugoti. 

Festivalio lankytojai noriai įsitraukia į tokias veiklas, kaip lenktynės su šunimis. Kartais šeimininkai netgi bėga vieni, kai šuo nusprendžia, kad bėgti nenori. Neprieštarautume, kad ir kiti festivaliai rengtų tokias lenktynes, jeigu tik tai padėtų atkreipti dėmesį į beglobius gyvūnus“, - pasakoja festivalio „Galapagai“ organizacinės komandos narė Vaida Venckutė, pati aktyviai prisidedanti prie pagalbos nuskriaustiems gyvūnams.

Pasak festivalio „Galapagai“ rengėjų, yra lankytojų, kurie kiekvienais metais su savo keturkojais draugais ruošiasi specialiai šioms varžyboms. „Gyvūnų gerovės lenktynėse“ šeimininkai su savo keturkojais bėga 20 metrų atkarpą. Geriausiai pasirodžiusios poros apdovanojamos garbės taurėmis bei specialiais prizais. „Gyvūnų gerovės iniciatyvų“ būstinėje taip pat vyks įvairios švietėjiškos akcijos. Tradiciškai „Galapagų“ metu Zaraso ežero saloje bus įrengtos aukų dėžutės, kviečiančios paaukoti šuniui ant kaulo.

Muzikos ir pramogų festivalyje „Galapagai“ bus pristatoma ir daugiau socialinių iniciatyvų. „Gyvojoje bibliotekoje” knygomis bus žmonės iš socialinių mažumų, apie kurias sklando mitai. Skaitymas čia virs pokalbiu, laužančiu nusistovėjusius stereotipus. „Jaunimo linijos“ iniciatyva „Kaip jautiesi?“ kvies nebijoti kalbėtis apie savo jausmus ir problemas, išreikšti susikaupusią energiją ir emocijas.

Lankytojai galės susipažinti su kraujo donoryste Donorystės centro palapinėje bei sudalyvauti Užkrečiamų ligų ir AIDS centro rengiamose pažintinėse veiklose. „Galapaguose“ bus galima sutikti ir „Aukok.lt“ bei „Pagalbadaiktais.lt“ komandą.

Jau po mažiau nei mėnesio festivalyje „Galapagai“ vyks kelios dešimtys muzikinių pasirodymų, įvairios ekstremalios pramogos, kūrybinės dirbtuvės, naktiniai kino seansai. Keturiose scenose gros britai „Hadouken!“, „Clawfinger“, „Lyapis Trubetskoy“, „Charlie Straight“, „Instrumenti“, „G&G Sindikatas“, „Antis“, „Bix“, „Golden Parazyth“, „Empti“, Alekna, „Biplan“ ir daugybė kitų.

festivaliai, Galapagai, šunų lenktynės, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai