Now Reading
Ką atostogų metu vietoj gulėjimo paplūdimyje siūlo Aistis Mickevičius (interviu, foto)

Ką atostogų metu vietoj gulėjimo paplūdimyje siūlo Aistis Mickevičius (interviu, foto)

Ką atostogų metu vietoj gulėjimo paplūdimyje siūlo Aistis Mickevičius (interviu

Laikas.lt

Gėlėtos suknelės, šiaudinės skrybėlės, bangų muša ir pėdos smėly – vaizdinys, iškylantis vos paminėjus žodį vasara. Tačiau visiems ji skirtinga – vieni neišlenda iš biuro su kondicionieriumi, kiti vos gavę progą bėga iš miesto, treti šiltus vakarus leidžia gėlėmis aptaisytose terasose su taure vyno rankose. Aktorius, laidų vedėjas, fotografiją įsimylėjęs kvepalų kūrėjas Aistis Mickevičius dalinasi savo vasara – darbais, kelionėmis, atostogomis ir įkvėpimais.

Daugumai žmonių vasara – atokvėpio metas. Mažiau darbų, skubėjimo, tingios atostogos… Kokia vasara būna Jums?

Vasara – ypatingas metas visiems, gyvename visai kita nuotaika. Meluočiau, jei sakyčiau, kad man viskas sulėtėja ar darbų našta ima ir nukrinta… Ši vasara išvis labai produktyvi, vos spėju suktis, todėl tas bendras visuotinis atsipalaidavimas ir tingus ritmas kartais net erzina. Idealiame pasaulyje norėčiau visą vasarą nieko labai rimto neveikti, turiningai keliauti ar praleisti ją trobelėj ant jūros kranto. Bet yra kaip yra (šypsosi).

Neseniai dalyvavote dviejuose su savo aistromis kvapams bei fotografijai susijusiuose projektuose (Kultūros nakties parodoje „Suklastota kvapų istorija. Nuodai“ bei „Samsung NX300“ parodoje „Inspiracija“). Kokie jie? Rodos, kad kvapai, kaip ir fotografija, užima vis didesnę vietą Jūsų gyvenime, ar ne?

Tikrai taip. Man labai patinka mano hobiai ir tokie projektai. Jie išlaisvina vaizduotę, užkuria kūrybinį variklį… Seniai svajojau surengti kvapų parodą galerijoje, nes kvapai (ir kvepalai) man nėra tik koks nors komercinis produktas – tai meninė išraiška, aukščiausios formos juslinis menas. Nesu fabrikantas. Esu menininkas ir trokštu meninės saviraiškos. Kvapai, kaip tapyba ar muzika, gali būti rimto tarpdisciplininio meno dalimi. Tai ir įrodė „Suklastota Kvapų Istorija. Nuodai“, pavadinta vienu įdomiausių šios „Kultūros Nakties“ projektu. Kitas mano hobis ir didelė aistra, kerojanti daugiausia kelionėse – fotografija.

Nepretenduoju į profesionalus, bet turiu tą vaizdinį pojūtį ir trauką „vogti“, užfiksuoti akimirkas. Ilgą laiką tikrai buvo nedrąsu visu tuo dalintis viešai. Bet pasidalini kartą, paskui kitą, sulauki teigiamų reakcijų, gerų atsiliepimų ir imi labiau pasitikėti savimi. „Inspiracija“ – nedidelis, bet labai mielas projektas, įamžintas išmaniuoju fotoaparatu „Samsung NX300“, apjungia abu manuosius hobius, nes vaizdo ir kvapo sąveika tiesiog akivaizdi. Juk kvapai kelia vaizdinius ir atvirkščiai. Taigi, džiaugiuosi šiais meniniais projektais ir tikrai žinau, kad tai dar ne pabaiga. Laukite tęsinio… (šypsosi).

O kuo kvepia Jūsų vasara? 

Mano vasara kvepia viskuo: liepomis, saule, jūra, levandų laukais, lietumi, žole, prakaitu, mišku, asfaltu… Štai leisiuos į labai įdomią kelionę, į Pietus. Genuja, Nica, Grasas… Po to Paryžius. Visa tai padovanos ne tik neišdildomų įspūdžių, naujų inspiracijų, fantastiškų vaizdų, bet ir visą puokštę kvapų. Argi nenuostabu? Atostogos visad laukiamos. Galėčiau atostogauti ištisus metus. Tiesiog rinkti patirtis, keliauti, ieškoti. Tai taip įdomu!

Dažniausios tipinio lietuvio atostogų kryptys – Palanga ir Turkijos kurortai. Ar ir Jūs rinktumėtės atostogas poilsiautojų pilnuose kurortuose? O gal Jums artimesnės ne tokios „užpildytos“ vietos?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Aš nesu tipinis lietuvis, tad ir maršrutai mano netipiniai. Niekad nesu buvęs Turkijos, Graikijos ir Egipto kurortuose, į kuriuos kaip skėriai plūsta lietuviai – man ten paprasčiausiai neįdomu. Gulinėti pliaže nuobodu, gerti viešbučio bare – nuobodu, viskas įskaičiuota – nuobodu…Tai ne man. Savo maršrutus aš susiplanuoju pats, tam negailiu nei laiko, nei pinigų. Mane žavi potyriai, naujos vietos, nepažinti dalykai. Man kelionė – judėjimas, o ne gulėjimas. Tik tada prasivėdina galva ir susiguli mintys. Tokia mano atostogų filosofija. O ramiąją Palangos dalį labai mėgstu nuo senų laikų. Botanikos sodas, Gintaro muziejus, gyvas orkestras, pėsčiųjų takai pušynuose, atokūs pliažai…Va, tokia yra mano Palanga. Be budulių ir be Basanavičiaus gatvės.

Ir pabaigai – 5 svarbiausi daiktai, be kurių neįsivaizduojate savo vasaros. 

Fotoaparatas, saulės akiniai, lėktuvo/traukinio bilietas, kvepalai ir mineralinio vandens butelis. Geros vasaros visiems!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top