Now Reading
Savaiminio įdegio priemonių keliami pavojai

Savaiminio įdegio priemonių keliami pavojai

Savaiminio įdegio priemonių keliami pavojai

Sveikata.lt

Neseniai paaiškėjo, kad moterims, norinčioms susilaukti vaikų, savaiminio įdegio priemonių geriau nenaudoti, kadangi pastarosios, nors ir pagražina kūną, sukelia vaisingumo problemų. Esmė ta, kad šių priemonių sudėtyje esančios cheminės medžiagos gali daryti neigiamą poveikį moterų organizmui. Tas dailiosios lyties atstoves, kurios tiki, kad grožis reikalauja aukų, mokslininkai įspėja: taip padidėja nevaisingumo rizika ir tikimybė, kad mažylis į šį pasaulį ateis turėdamas kokių nors įgimtų defektų.

Nors anksčiau dirbtinis įdegis buvo laikomas visiškai saugia natūralaus įdegio alternatyva, šis kosmetinis produktas vis dėlto turi trūkumų – su juo galite gauti visą cheminių medžiagų, sukeliančių vėžį, kokteilį. Savaiminio įdegio priemonėse neretai būna kancerogenų (formaldehido ir nitrozaminų), taip pat komponentų, sukeliančių alergiją, diabetą, nutukimą ir nevaisingumą. Labiausiai rizikuoja tos dailiosios lyties atstovės, kurios šiomis priemonėmis naudojasi reguliariai.

Aktyvusis tokių priemonių komponentas yra dihidroksiacetonas, kuris reaguoja su odos aminorūgštimis ir sukuria įdegio efektą. Užpurkšta priemonė įsiurbiama į kraują, todėl, mokslininkų teigimu, tai gali pažeisti DNR ir sukelti vėžį. Taip pat jie įsitikinę, kad šios priemonės kai kuriais atvejais sukelia astmą ir kitas panašias plaučių ligas (pavyzdžiui, emfizemą).


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top