Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – šiltos vištienos salotos su džiovintomis slyvomis ir prancūzišku medaus bei garstyčių užpilu

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-03-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas - šiltos vištienos salotos su džiovintomis slyvomis ir prancūzišku medaus bei garstyčių užpilu

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme šiltų ir labai skanių vištienos salotų su džiovintomis slyvomis ir prancūzišku medaus bei garstyčių užpilu receptą.

Trukmė:
 15-20 min.

Porcijos: dviem.

Reikia:

  • 200 g vištienos filė be odelės,
  • 20 g peiliu skaldytų migdolų,
  • saujos (apie 70 g) nekietų džiovintų slyvų,
  • tamsių garbanotų salotų lapų,
  • prancūziškų garstyčių su medumi,
  • 4-6 v. š. tyro alyvų aliejaus,
  • džiovinto raudonėlio,
  • 1/2 a. š. smulkinto česnako,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  •  jūros druskos.

Aš nesusivaldžiau ir įsigijau neaštrių Maille prancūziškų garstyčių su medumi, kurių sudėtyje jau buvo ir cukraus, ir acto, todėl įmaišiau tik alyvų aliejų. Jeigu neturite šių garstyčių, siūlau naudoti ne aštrias, paprastas, geriausia – prancūziškas. Tokias garstyčias galite paruošti patys: sumaišykite 2-3 šaukštus garstyčių, 2 šaukštus skysto medaus, pusantro šaukšto balzaminio arba baltojo vyno acto, žiupsnelį druskos ir cukraus.

Vištienos filė perpjaukite išilgai, kad turėtumėte du kepsnelius. Juos įtrinkite druska ir pipirais ir kepinkite ant keptuvės su grotelėmis. Šalia apkepinkite džiovintas slyvas. Į lėkštę sudėkite nuplautus ir gerai nusausintus salotų lapus. Garstyčias sumaišykite su trupučiu aliejaus (kad taptų skystesnės) ir raudonėliu. Apliekite dalimi užpilo salotų lapus, dalį pasilikite. Iškepusią vištieną dėkite ant salotų lapų, apipiltų užpilu, tada užmeskite karštas slyvas ir apliekite garstyčių užpilo likučiu. Užbarstykite skaldytų migdolų ir patiekite salotas šiltas.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:maisto blogaimaisto tinklaraščiaimedaus užpilasreceptaisalotossalotų receptaislyvostastyartvištienavištiena su slyvomis

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Povandeninis skulptūrų muziejus gelbsti koralų rifus (Foto)
Menas

Povandeninis skulptūrų muziejus gelbsti koralų rifus (Foto)

2011-08-30
Naujoje Fergusono knygoje - pinigai ir jų svarba mūsų gyvenime
Menas

Naujoje Fergusono knygoje – pinigai ir jų svarba mūsų gyvenime

2011-05-10
Savaitgalio serialas: „Didžiojo sprogimo teorija“
Menas

Savaitgalio serialas: „Didžiojo sprogimo teorija“

2012-06-23
Kamerą lyg teptuką valdantis režisierius L. R. Helmrichas viešės Vilniuje
Naujienos

Kamerą lyg teptuką valdantis režisierius L. R. Helmrichas viešės Vilniuje

2013-09-16

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?