„Talentų banke“ – trafaretų kūrėjas Aleksas ir jo garsiojo Banksy įkvėpta kūryba (foto)

Laikas.lt

Turbūt daugeliui teko matyti menininko, slapyvardžiu Banksy, darbų: vieni jais žavisi, kiti pyksta už vandalizmą, o štai šiandieniniam „Talentų banko“ herojui Aleksui Dagiui, autografus dėliojančiam NANNY arba NANNY GOAT slapyvardžiais, jie tapo įkvėpimo šaltiniu bei paskatu kurti.

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje multimedijos dizainą studijuojantis vaikinas trafaretais susidomėjo būtent išgirdęs apie garsųjį Banksy.

„Pradėjau ieškoti jo darbų internete, pažiūrėjau apie jį sukurtą filmą, pavadinimu „Exit through the gift shop”.  Po truputį atradau daugiau šios srities menininkų, kurie man paliko labai didelį įspudį – Logan Hiks, C215, Blek le Rat, Meek ir t.t. Galiausiai sugalvojau pats pabandyti kažką sukurti. Taip ir gimė pirmasis mano trafaretas: pats paprasčiausias, vieno sluoksnio, balta drobė, juodi dažai, A3 formatas“, – „draugystės“ su šia meno rūšimi pradžią prisimena Aleksas, vėliau užsigeidęs naudoti daugiau splavų, sluoksnių, sunkesnių detalių, kurti didesnio formato darbus.

A. Dagys teigia, jog jam įdomiausias kūrybos objektas – žmonių veidai, todėl jų jo darbuose yra daugiausia.

„Ar nebūnu kaltinamas vandalizmu? Ne, sienų neteplioju, na, nebent kas nors paprašytų“, – šypsosi Aleksas, prisipažinęs, jog dažniausiai ant drobės kurtus savo darbus dovanoja draugams.


 

Aleksas Dagys, Banksy, talentu bankas, trafaretai

Naujausi komentarai
Talentas
2013-08-21, 21:09
WFT? Dviejų minučių darbas tereikia turet nuotrauka įjungt fotošopa ja įkelt pakeist du parametrus ir baigta.... Bent jau jo foto butu... čia tokiu trafaretu milijoną galima butu padaryt per savaite.
Banksy
2013-08-21, 17:40
Jei tai būtų darbų ant drobės nuotraukos, gal kažkiek ir sužavėtų įdėtu darbu. Žinoma, dar labiau sužavėtų, jei darbai turėtų kažkokią žinutę ar būtų kažkokioje specifinėje vietoje, kad įgytų prasmę konteksto dėka.

..Dabar, deja, visai nežavi...
Klemas
2013-08-12, 10:33
Puiku. Talentą turi. Linkiu sėkmės.
Goda
2013-08-10, 18:11
Vau! Labai patinka!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai