Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – dieviškas jautienos troškinys su bulvytėmis

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-08-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas - dieviškas jautienos troškinys su bulvytėmis

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme šiek tiek vyrišką, bet be proto gardaus jautienos troškinio su bulvytėmis receptą.

Trukmė: 15-20 min. ruošti, apie 2-3 val. troškinti (bet verta!)

Porcijos: 4

Reikia:

  • 600 g jautienos nugarinės,
  • 120 g karštai rūkyto kumpio,
  • 6 vid. šviežių bulvių,
  • 2 vid. baltųjų svogūnų,
  • 3 vid. česnako skiltelių,
  • skardinės pupelių su pomidorų padažu,
  • 30 g natūralaus sviesto gabalėlio,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos,
  • 100 ml sauso raudonojo vyno,
  • 300-400 ml sultinio,
  • žiupsnio kmynų,
  • poros žiupsnių rozmarino,
  • 2 lauro lapelių.

1. Nuplaukite mėsą, nupjaukite riebalus ir supjaustykite kubeliais. Įtrinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska. Apkepinkite keptuvėje (galite naudoti tefloninę arba įkaitinti šaukštą alyvų aliejaus). Nuimkite nuo ugnies.

2. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Troškintuve įkaitinkite gabalėlį sviesto ir į jį suberkite svogūnus su česnaku. Apkepkite 3-4 minutes, pavartydami medine mentele. Nuplaukite ir švariai nuskuskite bulves, supjaustykite (vid. bulvę galite padalinti į 6-8 dalis). Sudėkite į troškintuvą. Įdėkite apkeptą jautieną.

3. Supilkite sultinį, vyną, pupeles su pomidorų padažu. Įmeskite porą lauro lapelių, uždėkite ant viršaus kumpio juosteles. Pabarstykite rozmarinu, kmynais, pipirais (druskos nenaudokite, jei sultinys buvo pasūdytas). Troškinkite 2-3 valandas ant silpnesnės ugnies, kol bulvės ir mėsa bus minkštučiai. Jei skystis per greitai išgaruos, galite dar įpilti vyno ar sultinio. Tada patiekite gilesnėse lėkštėse ir laukite pagyrų.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:jautienajautienos troškinysmaisto blogaimaisto tinklaraščiaireceptaisekmadienio receptastastyart

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vitalija P.
Naujienos

Vitalija P.

2010-05-21
Vaikus gimdome vėliau
Naujienos

Vaikus gimdome vėliau, bet – ar saugiau?

2010-11-28
Skaudi anoreksija sergančiosios istorija: mama ribojo maistą
Naujienos

Skaudi anoreksija sergančiosios istorija: mama ribojo maistą, kad nenutukčiau

2012-12-21
Į Vilnių atvykstantys „Sepultura“: džiaugiamės dėl visko
Menas

Į Vilnių atvykstantys „Sepultura“: džiaugiamės dėl visko, kas mums nutiko!

2015-08-14

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?