Now Reading
Stilistas Artūras Samoilenko: vienam sezonui pakanka 27 drabužių

Stilistas Artūras Samoilenko: vienam sezonui pakanka 27 drabužių

Stilistas Artūras Samoilenko: vienam sezonui pakanka 27 drabužių

Laikas.lt

Yra du pagrindiniai žmonių tipai: turintys daug drabužių, bet nuolat neturintys ką apsirengti, ir tie, kurių spintoje rastume vos porą skirtingų apdarų. Pasak stiliaus ir asmeninio apipirkimo eksperto Artūro Samoilenko, Lietuvoje užtenka turėti 27 drabužius vienam sezonui, o juos derinant atrodyti vis kitaip. Visiems keturiems metų laikams stilingas žmogus turi turėti daugiau nei 100 drabužių.

„Kad kiekvieną dieną galėtume rengtis vis kitaip, nebūtina turėti septynių sijonų ar septynerių kelnių. Pakanka turėti keletą pagrindinių drabužių, prie kurių derinami likusieji. Kaip ir kiekvieną sezoną baziniais drabužiais moterims galėtų tapti klasikinis juodas pieštuko formos sijonas, dviem sagomis susagstomas švarkas, tamsiai mėlyni džinsai. Prie jų galima derinti lengvai krentančias palaidines, marškinius ir kitus drabužius“, – sako stilistas Artūras Samoilenko. 

Lietuvoje daugėja originalių, nebijančių eksperimentuoti bei per drabužius bandančių save išreikšti žmonių. Norėdami išgirsti konkrečių stiliaus patarimų ar sulaukti ekspertinės nuomonės apie puoselėjamą įvaizdį, dažnas kreipiasi į stilistą. „Apsipirkimas su stilistu jau nebėra vien tik turtingųjų pramoga. Į mane kreipiasi įvairaus amžiaus ir socialinės padėties žmonės, o su kiekvienu jų individualiai susideriname, kokią pinigų sumą jie pasiryžę tam skirti“, – teigia A. Samoilenko. 

Įvaizdžio namuose „Kukla Beauty Box“ karjerą pradėjęs stilistas pastebi, kad Lietuvoje žmonės per daug mąsto ir sureikšmina drabužių įsigijimą. „Stilingiems žmonėms rūbai – tai žaidimas ir tam tikra savęs išraiška. Tokio požiūrio mokau visus besikreipiančius stiliaus klausimais. Ne vienas žmogus, kurį teko konsultuoti, turėjo susidaręs išankstinę nuomonę, kas jam tinka, o kas ne. Būtent todėl, pirmą kartą sutikęs žmogų, siūlau išbandyti tuos drabužius, kurie, pasak jo, jam netinka. Paradoksalu, tačiau devynis kartus iš dešimties tie drabužiai tinka idealiai“, – pasakoja Artūras.

Nors stilisto konsultacija paprastai kainuoja nuo šimto iki kelių šimtų litų už valandą, Artūras tikina, kad ši investicija yra ilgalaikė. Susitikimo metu žmogui ne tik parenkami tinkamiausi rūbai, bet ir dalinami naudingi patarimai, padėsiantys lengviau apsipirkti ateityje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Išbandyti 1 valandos asmeninį apsipirkimą prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ lankytojai, įsigiję „Megos“ dovanų čekį, galės nemokamai rugsėjo 21-22 d. ir 28-29 d. organizuojamose mados dirbtuvėse. Jose A. Samoilenko padės atrasti tinkantį aprangos stilių, priderins aksesuarus ir patars, kokius drabužius rinktis, norint kasdien atrodyti nepriekaištingai. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top