Now Reading
Intymios apklausos rezultatai: ką apie šukuosenas intymiose vietose mano vyrai?

Intymios apklausos rezultatai: ką apie šukuosenas intymiose vietose mano vyrai?

Intymios apklausos rezultatai: ką apie šukuosenas intymiose vietose mano vyrai?

Laikas.lt

Kokias moterų šukuosenas intymiose vietose mėgsta vyrai – viešumoje retai aptariama tema, nors egzistuoja stereotipas, jog vyrams labiausiai patinka, kai plaukai „ten“ apskritai neauga. Apie tai, kaip vyrai elgiasi su plaukeliais savo pačių intymiose zonose, kalbama dar rečiau. Vis dėlto tai temos, aktualios ne vienai porai. Lietuvoje pirmą kartą atlikta apklausa, kuria siektas išsiaiškinti būtent lietuvių vyrų požiūris tiek į savo pačių, tiek į moterų šukuosenas arba jų nebuvimą intymiose vietose.

Internetinė apklausa, atlikta lazerinės depiliacijos studijos „Adomas ir Ieva“ užsakymu, praskleidė paslapties šydą, patvirtindama, kad vyrams išties labiausiai priimtina, kuomet moterų slaptose vietelėse plaukų išvis nelieka. Apklausa taip pat parodė, kad dauguma vyrų ir patys šalina arba trumpina plaukelius savo intymiose zonose, taip paneigdami įsitikinimą, kad rūpintis savo intymios vietos šukuosena – „moteriška“. 

Net 56 proc. apklausos respondentų vyrų nurodė, kad jiems labiausiai patinka, kuomet moteris visiškai nusidepiliuoja plaukus ties lytiniais organais, nebandydama darytis jokių šukuosenų. Tuo tarpu to priešingybę – kad jiems patinka natūralus moters plaukuotumas jos bikini zonoje ir jokios priežiūros nereikia – atsakydami į apklausos klausimus nurodė vos kas devintas respondentas (9,2 proc.). 

Be to, apklausa parodė, kad dauguma vyriškos lyties atstovų ne tik džiaugiasi, kai moterys šalina plaukus savo intymiose zonose, bet tai mielai daro ir patys. Į klausimą, ar rūpinasi savo „slaptos vietos“ šukuosena, teigiamai atsakė net du trečdaliai – 66 proc. – vyrų. 22,9 proc. respondentų vyrų nurodė plaukelius intymioje zonoje nusiskutantys visiškai. 43,1 proc. vyrų nurodė juos tik trumpinantys. Tik 32,1 proc. vyrų teigė, kad savo intymios vietos šukuosenos jie niekaip nekoreguoja, palieka ją natūralią.

„Lietuvoje kalbėti apie intymių vietų priežiūrą dažnai vengiama, ir visai be reikalo. Apklausos rezultatai parodė, kad vyrai ne tik mėgsta, kai moterų plaukai intymioje zonoje yra nudepiliuoti, bet labai dažnai ir patys bent jau trumpina savo plaukus, o neretai ir pašalina pilnai, taip neigdami „vyriško, plaukuoto vyro“ stereotipą. Taigi, plaukų, augančių tokiose vietose, šalinimas – ne tik moterims, bet ir vyrams aktualus klausimas“ , – sako lazerinės estetikos studijos „Adomas ir Ieva“ įkūrėja Justė Prunskienė.

12,8 proc. respondentų vyrų nurodė, kad jiems labiausiai priimtina, kai moters bikini zonos šukuosena yra natūrali, tačiau plaukai yra kiek patrumpinti. Tokiai pačiai daliai apklaustųjų, t.y. 12,8 proc. labiausiai patinka „braziliška“ šukuosena – plonytė vertikali juostelė slaptojoje moters vietelėje. Kitus atsakymų variantus, pvz. „širdutės“ arba „trikampio“ formos šukuoseną, pasirinko tik 9,1 proc. vyrų.

„Abiejų lyčių atstovai, kurie norėdami įtikti savo antrajai pusei ar dėl kitų priežasčių užsiima įvairių savo kūno vietų depiliacija, žino, kiek nepatogumų ir skausmo tai sukelia. Lazerinės depiliacijos procedūros gali padėti tiek vyrams, tiek moterims šį klausimą išspręsti, greitai ir neskausmingai pašalinant nepageidaujamus plaukelius“, – teigia J. Prunskienė, lazerinės estetikos studijos „Adomas ir Ieva“ įkūrėja.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Beje, apklausos rezultatai parodė, kad vyrus, kurie trumpina plaukus intymiose vietose, mėgsta ir moterys. Daugiau negu pusė (58,4 proc.) apklausoje dalyvavusių dailiosios lyties atstovių tvirtino manančios, kad vyrai turėtų pasitrumpinti plaukus intymioje zonoje. Kiek daugiau negu penktadalis – 22,9 proc. – moterų mano, kad vyro intymi zona turėtų būti visiškai beplaukė, ir tik 17 proc. moterų patinka, kuomet vyrų intymios vietos būna visiškai natūralios.

Apklausa apie vyrų ir moterų intymių zonų šukuosenas buvo atlikta internetu 2013 m. lapkričio 4 – 8 d. Iš viso apklausta 327 vyrai ir 684 moterys. Respondentų amžius – nuo 18 iki 45 metų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top