Džiaugsmas nors akimirkai (video)

Išgirsti vėžio diagnozę kiekvienam būtų didžiulis šokas, ligonius užgriūva sunkus ir sudėtingas, varginantis gydymas. Sergantieji įvairiomis vėžio formomis netenka daug svorio, jiems nuslenka plaukai, moterys jaučiasi praradusios žavesį, o vyrus irgi kamuoja savos problemos.

Kovos su vėžiu organizacija „Mimi Foundation“ nutarė atkreipti sveikųjų dėmesį į tai, kaip sunkiai kovoja sergantys žmonės. Tačiau ši kampanija „If only a second“ nėra dar vienas graudus pasakojimas apie alinančias kančias. Akcijos kūrėjus įkvėpė vienos ligonių frazė: „Žinai, ko labiausiai pasiilgstu? Nerūpestingumo“.

Šių metų birželį „Mimi Foundation“ bendradarbiaudami su Leo Burnettą, įamžino vėžiu sergančių pacientų virsmą. Dvidešimt dėl gydymo praradusių jėgas ir džiaugsmą, nuplikusių ir sulysusių pacientų buvo pakviesti patirti virsmą.

Kiekvienas iš jų užmerktomis akimis buvo pasodintas į stilisto kėdę, jiems padarytas makiažas ir uždėti įvairiausi perukai. Kai ligoniams buvo leista atsimerkti, fotografas Vincent Dixon fiksavo akimirkas, kai neatpažįstamai pasikeitę sergantieji iš nuostabos akimirkai pamiršdavo savo ligą.

Iš visų dalyvių nuotraukų organizacija „Mimi Foundation“ sukūrė 60-ties puslapių fotografijų albumą.








sergantieji vėžiu, vėžys

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai