Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (362)

Laikas.lt

Pristatome plaukų stilistę ir įvaizdžio konsultantę - „Femina Bona“ mokymo centro kirpėjų specialybės dėstytoją Džiuljetą Vėbrę, kuri mūsų skaitytojams patars, koks plaukų kirpimas pagal veido formą Jiems geriau tinka.

Koks plaukų kirpimas ir spalva man tiktų? Kokias priemones naudoti, kad plaukai butų sveikesni? Tikroji plaukų spalva – „lietuviška pilkoji“, tačiau dabar jie dažyti šviesiomis sruogelėmis. Kažkada visi plaukai buvo balinti, tačiau nebesinori jų alinti. Plaukų ilgis – žemiau pečių. Plaukai ploni, po trinkimo šiek tiek banguojasi. Išdžiovinus džiovintuvu būna tiesūs, tačiau labai greitai ties šaknimis riebaluojasi. Nuo dažymo plaukai pasidarė šiurkštūs, galiukai išsišakoję. Galbūt tiktų kirpčiukai?Akys – žalsvai pilkos. Norisi pokyčių.

Inga

Plaukai šakojasi ir sausėja būtent nuo dažymo sruogelėmis, nes sruoguojama balinimo milteliais, kurie ypač sausina plaukus ir žeidžia jų žvynelius. Dažant kreminiais dažais, nors ir balinant, plaukai mažiau sausėja ir jų struktūrai padaroma ne tiek daug žalos. Šviesi spalva jums tinka, o ir optiškai didina apimtį. Tačiau jei nusprendėte atgaivinti, patausoti plaukus, pabandykite silpnais, pusiau permamentiniais dažais patonuoti juos šokolado spalva, paliekant kur ne kur šviesius akcentus (tai taip pat optiškai didina apimtį).Tokie dažai ne tik suteikia spalvą, blizgesį, bet ir juose esantys aliejai pamaitina plaukus bei užpildo juos pigmentais. Plaukas tampa sveikesnis, stipresnis, blizgesnis.

Kirpimą galite rinktis lengvą iškarpymą su ilgais, stilingais kirpčiukais. Jums taip pat tiktų vidutinio ilgio karė. Priežiūrai pasirinkite kaukę dažytiems plaukams ir naudokite ją po kiekvieno trinkimo. Tik netepkite ja šaknų, nes susiriebaluos. Naudokite kaukę vietoje balzamo ar kondicionieriaus. Kartą per savaitę naudokite ampolę plaukų struktūrai atstatyti. O tam kad plaukai mažiau riebintųsi, naudokite šampūną riebiai plaukų odai. Beje, trinkite galvą kuo vėsesniu vandeniu ar bent jau praskalaukite šaltu vandeniu. Tai stabdo plaukų slinkimą, suaktyvina kraujotaką, oda mažiau riebinasi, nes susitraukia odos poros. Karštas vanduo skatina riebinimąsi, atveria riebalines liaukas.


 

Turite klausimų? Reikia patarimų? Rašykite [email protected]


REIKALAVIMAI: atsiųsta nuotrauka(os) turi būti spalvota, ryški; joje turi aiškiai matytis plaukai, geriausiai, palaidi, nepridengti jokiu galvos apdangalu. Taip pat aiškiai parašykite, kokia Jūsų plaukų struktūra (tiesūs, garbanojasi, banguoti...), ar plaukai vešlūs, ar ploni? Jei dažyti, kokia natūrali plaukų spalva. Taip pat būtinai nurodykite savo akių spalvą, nes nuotraukoje ji ne visada aiškiai matosi. Pvz.:

Laba diena. Koks plaukų kirpimas ir spalva man tiktų? Tikroji plaukų spalva "lietuviška pilkoji", tačiau dabar esu blondinė. Plaukai iki pečių, kai išplaunu labai banguojasi, todėl kasryt juos tiesinu. Nuo dažymo jie pasidarė šiurkštūs. Galbūt tiktų kirpčiukai? Akių spalva - šviesiai ruda.

Kiekvieną savaitę mes publikuojame penkias stilistės konsultacijas. Kadangi laiškų su klausimais stilistė susilaukia labai daug, gali tekti palaukti atsakymo ir keletą savaičių. Laikas.lt redakcija kiekvieną informuos asmeniškai apie išpublikuotą konsultaciją.

džiuljeta vėbrė, Femina Bona, kirpėja, plaukų kirpimas, plaukų kirpimas pagal veido formą, plaukų stilistė

Naujausi komentarai
2017-01-22, 17:35
Mano plaukai labai sausi, pažeisti nuo tiesinimų niekaip negaliu su jais susitvarkyti išbandžiau daug priemonių , bet niekas nepadeda..
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai