Gimti viešnamyje. Nuotraukos iš Kalkutos raudonųjų žibintų kvartalo

Laikas.lt
Parengta pgl. Dailymail.co.uk

Sonagachi – vienas didžiausių Azijos raudonųjų žibintų kvartalų Kalkutoje. Čia savo kūnus parduoda moterys, genamos skurdo, tarp kurių daugiausia vos įžengusių į pilnametystę.

Fotografas iš Londono Souvidas Datta atkeliavo čia, kad įamžintų nepilnametes pavojingose ir purvinose miesto gatvėse, parduodančias savo kūnus vos už 2 dolerius.

S. Datta – 21-erių indas, gyvenantis Anglijoje nuo 8 metų. Naudodamasis savo profesija jis ryžosi atskleisti pasauliui tiesą apie nelegalų sekso prekeivių ir gangsterių valdomą kvartalą. Tiesa, jis paauglystėje buvo grįžęs į Kalkutą kaip savanoris ir jau tuomet pasibaisėjo korumpuota miesto valdžia ir policija. Jie pro pirštus žiūri į gatvėje vaikštančias mergaites su brandaus amžiaus vyrais, kurie, kaip žinia, jas seksualiai išnaudoja. Skurstančios šeimos dažnai neturi kitos išeities, kaip parduoti savo dukras į sekso vergiją, kur kai kurios iš jų pačios čia gimdo savo dukras, paaugus seksiančias jų pėdomis. Berniukai, tuo tarpu, taip pat meta mokyklas ir prisijungia prie gatvių gaujų.

12 tūkst. nepilnamečių – toks Kalkutos prostitucijos veidas. Apie tai jau buvo sukurtas 2004 m. „Oskarą“ laimėjęs dokumentinis filmas „Born into Brothels“, tačiau, pasak S. Dattos, per 10 metų čia niekas nepasikeitė. Jis nesitiki, kad savo nuotraukomis sustabdys sekso prekeivių veiklą, tačiau viliasi, kad atkreips įtakingų žmonių dėmesį, kurie ims kažką keisti.



















kalkuta, prievarta, prostitucija, Raudonųjų žibintų kvartalas, viešnamis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai