„Soundboys“ metus pradėjo su Goth-Trad

Dovilė Valiuškytė
Kristinos Sereikaitės ( Kokkino foto) nuotr.

„Soundboys” komanda startavo su pirmuoju šių metų vakarėliu SOUNDBOYS.LT presents: GOTH-TRAD live, šį šeštadienį vykusiu menų fabrike „Loftas“. Žiemai dar nespėjus finišuoti, dubstep drebino „Lofto“ sienas bei visus susirinkusius, nes šį kartą „Soundboys“ dėka Lietuvoje pirmą kartą svečiavosi dubstep meistras iš Japonijos Goth-Trad.

Šeštadienio naktį taip pat išvydome būrį lietuvaičių iš Didžiosios Britanijos, kurie dalinosi savo subrandintu muzikiniu skoniu. Tai – Duku ir Sibla – „The Mine“ komandos atstovai. Ijo – originalios eksperimentinės eletronikos atlikėjas, pasižymintis „spontaniškąja“ kūryba. Bass garsais svaidėsi Gnista, o visiems nakties svečiams talkino iš Didžiosios Britanijos atvykęs, gerai pasaulyje pripažįstamas MC Toast. Renginys taip pat nepraslydo pro FatKidOnFire akis! Tai geriausias Didžiosios Britanijos bass scenos apžvalgininkas, kuris kasmetiniuose „Dubstepforum“ apdovanojimuose laimi kategorijoje best website/blog. FatKidOnFire jau senokai seka „Soundboys“ veiklą, rašo apie tai, tad nieko nelaukęs ėmė ir atvažiavo. Visą savaitgalį praleidęs Lietuvoje, susipažinęs su „Soundboys“ komanda bei apsilankęs šeštadienio renginyje, išvažiuodamas pridūrė, kad čia dar tikrai sugrįš.

Sekmadienis. Prie Restorano „Labuki“ susitinku su nakties herojais. Neatsigavę, tačiau kupini geros energijos vaikinai lekia pasistiprinti, o aš su Goth-Trad prisėdu pakalbėti apie... dubstep!

Pradžių pradžia – 1998 metai!

Kas domisi dubstep muzika, su Goth-Trad kūryba ko gero yra susipažinę, tik šį kartą (ir dar Lietuvoje!) galėjome tai išgirsti gyvai. O išgirdus tu puikiai supranti, iš kur visos liaupsės, kodėl nerasi nė vieno straipsnio, kuriame nebūtų paminėta, jog jo kūryba – unikali. Unikalus eksperimentavimas, ištirpęs laike, vertas 10 balų!

„Augant man įtakos turėjo įvairi muzika... Dar būdamas paaugliu pradėjau domėtis šokių, elektronine muzika. Prasidėjo besaikis vinilų pirkimas, muzika pradėjo vis labiau dominuoti mano gyvenime, kol galiausiai viskas išsivystė į muzikos prodiusavimą. Eksperimentavau nuo reggae iki pat dubstep, tačiau 2006-ieji buvo tie metai, kai supratau, kad mano kūriama muzika yra dubstep muzika“, – pasakoja pašnekovas. 

Tokijo underground'o vardas

„Japonijos underground'o scena labai maišyta, joje apstu visko. Man pačiam tenka dažnai groti hip-hop, jungle ar techno vakarėliuose. Vyrauja įvairūs žanrai, kaip ir mano dubstep'e, dėl ko kai kurie mano muzikos nemėgsta – paprasčiausiai jiems visko yra per daug. Nuo 2006-ųjų buvo prasidėjęs dubstep vakarėlių bumas, dabar viskas kiek aprimę, bet stengiuosi palaikyti undergound'o sceną Japonijoje, stengiuosi duoti postūmį vietiniams, jauniems talentams.”

Goth-Trad dubstep atradimui įtakos turėjo Didžiosios Britanijos įtraukimas į turus, tai skatino japono kūrybos susidomėjimą tokių vardų kaip The Bug, Kode 9, Blackdown, Juju ir Skream.

Muzikiniai ieškojimai

„Nors  jaučiuosi save atradęs, savo muziką, manau, ieškojimai tęsiasi toliau, nes muzika nuolat auga, pats bandai atrasti kažką naujo, kad nustebintum ne tik save patį, bet ir klausytojus. Aš nenoriu vienodumo, noriu skirtingumo“. Goth-Trad išleidęs keturis albumus ir toliau einantis muzikos keliu, puikiai žino, ką kuria – tai įrodo daugiau nei kelis kartus pokalbiu metu pakartoti žodžiai: „Aš kuriu tai, ką noriu kurti“.

Japonų dubstep meistras mano, kad muzikoje kaip ir gyvenime – kilimai, kritimai, o pokalbio gale dar priduria, kad jaučiasi itin laimingas, galėdamas savo muzika dalintis su visu pasauliu.

O mes jautėmės itin laimingi, kad savo kūryba jis pagaliau pasidalino su mumis. Kita „Soundboys“ stotelė – kovo 28-oji, menų fabrike „Loftas“! Ir apie tai – jau netrukus!
 
 

dovilė valiuškytė, dubstep, Goth-Trad, loftas, muzika, soundboys, vakarėliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai