Parkūru užsiimantis Matas: visas Vilnius mūsų žaidimų aikštelė! (interviu)

Laikas.lt


Gimnastika, lengvoji atletika, kovos menai, visa tai sujungus gauname išskirtinį judėjimo meną – parkūrą, kuris atsirado Prancūzijoje ir išplito po visą pasaulį. Vilniuje taip pat turime šio judėjimo meno pasekėjų, kurie renkasi į treniruotės, dalyvauja festivaliuose ir kitaip smagiai leidžia laiką. Apie parkūrą kalbiname, šiuo metu vienos aktyviausiai veikiančios komandos „MAMGROW“ narį Matą.

Kaip atradai ?

Dar besimokant mokykloje, galiu sakyti, kad jis surado mane. Tiesiog brolio klasiokai jį atrado internete ir pakvietė po pamokų viską išbandyti gyvai. Taip pradėjome treniruotis vaikų darželyje, iš pradžių net nežinau ar man tai patiko, bet dabar be parkūro tiesiog negaliu įsivaizduoti savo gyvenimo!

Kiek metų tuo užsiimi?

Manau jau kokius 4-5 metus.

Kaip dažnai reikia treniruotis, norint užsiimti parkūru?

Manau, kad mes vis nors kartą gyvenime esame išbandę parkūrą, visi mes bent kartą peršokome kokią tvorelę, perlipome sieną, ar įveikiamė kokią kliūtį. Skirtumas tas, kad kiekvienas iš mūsų tai daro skirtingai, vieni labai retai, kiti labai dažnai. Esminis skirtumas yra kaip kiekvienas yra ištobulinęs judesius, kurie padeda įveikti kliūtis.

Ar savo „Mamgrow" komandoje turite ir merginų?

Labai gaila, tačiau jokios merginos komandoje neturime, bet apie tai tikrai svajojame!

Kaip apibūdintumėte „Mamgrow", kas tai per reiškinys? Ką veikiate visi susitikę?

Tai yra komanda, suburta 3-4 žmonių. Galbūt iki šiol net neturėtume pavadinimo, tačiau 2012 metais gavome kvietimą pasirodyti „Karklės“ festivalyje, tuomet sukūrėme pavadinimą. O jis šifruojasi taip: Matas, Antanas ir Mindaugas yra šios komandos pradininkai ir jų vardų pirmosios raidės reiškia MAM, prie jo pridėjome žodį grow, kuris reiškia augimą. O susitikę mes aktyviai bei linksmai leidžiame laiką, tiek būdami mieste, tiek patalpoje, visur „nenusėdime“ vienoje vietoje ir visada norime judėti.

Tinkamiausios vietos Vilniuje parkūro treniruotėms.

Šių vietų yra labai daug! Realiai visas miestas yra mūsų „žaidimų aikštelė”! Centrinė universalinė parduotuvė (CUP), Tauro kalnas, aplinka prie Santuokos rūmų, prie Europos, Žaliojo tilto, Aušrinės paminklo, Sporto rūmų, Kudirkos aikštės, Katedros, prie Nacionalinio muziejaus, Centro poliklinikos, laiptukų parke, Vilniaus dailės akademijos. Mūsų mėgstam parkūro aikštelė, prie Vilniaus pedagoginio universiteto, prie Baltojo tilto, taip pat Užupis bei kiti rajonai.

Linkėjimai tiems, kas svajoja apie parkūrą, bet dar nedrįsta pradėti treniruotis.

Nebijokite pradėti, nekreipkite dėmesio į kitų žmonių reakcijas, neigiamus žvilgsnius. Pradėkite po truputį, treniruokitės protingai, o jeigu trūksta drąsos, ateikite pas mus į treniruotes šeštadieniais!

Daugiau apie šį judėjimo meną, jau šiandien (04 02) 19 val. „7 Fridays“ bare vykstančiuose „Penktadieniniuose pašnekiuose“! Renginys nemokamas. Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/224220037739378/

7 fridays, MAMGROW, Matas, parkūras, penktadieniniai pašnekesiai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai