Nekaltos iki vestuvių: tėčiai su skaistybės įžadus davusiomis dukromis (foto)

Laikas.lt
Pagal Feautureshoot.com

Tyrumo  vakarėliai – gana nauja amerikiečių religinė apeiga, per kurią tėčiai padrąsina savo dukras išsaugoti nekaltybę iki vestuvių. Apie ją švedas fotografas Davidas Magnussonas išgirdo vos prieš metus, perskaitęs publikaciją viename žurnale. Būtent tada menininkui kilo mintis iš arčiau susipažinti su šiuo ritualu ir sukurti įdomią nuotraukų seriją, pavadinimu „Purity”.

„Tyrumo vakarėliai – formalus renginys, kuriame merginos bei jų tėčiai dalyvauja ceremonijoje: iš pradžių – vakarienė, tuomet sakomos kalbos, šokama ir galiausiai duodami dukrų bei tėvų įžadai. Merginos prisiekia išlikti skaisčiomis ir gyventi tyrą gyvenimą prieš Dievą bei laikytis seksualinės abstinencijos iki vedybų. Jų tėčiai duoda pasižadėjimą saugoti savo dukrų skaistybę“, –  pasakojo D. Magnussonas.

Nors į šių apeigų vakarą švedas važiavo su tam tikromis išankstinėmis nuostatomis, švedų fotografas, įamžinęs gausybę tėčių bei dukrų porų, teigia buvęs priblokštas gražių jų santykių ir to, kokie mylintys bei atsakingi gali būti tėvai.

Kviečiame susipažinti su maža dalimi šio projekto nuotraukų, kurios jau šį birželį dienos šviesą išvys knygos pavidalu!




 

dukros, įžadai, nekaltybė, seksas, skaistybė, tėčiai, tyrimo vakarėliai, vestuvės

Naujausi komentarai
j
2014-05-05, 21:28
nu jo, kazkaip iskrypeliskai biskiuka atrodo, nzn..
MilEDI
2014-05-05, 21:14
Norėjau tiek daug pasakyti, bet per daug minčių, tad neberšysiu savo argumentų... tiesiog man asmeniškai tai neatrodo normalu...
Lietuve
2014-05-05, 20:13
Jokiu budu tai nera dora. Tevai atrodo kaip isskrypelei. Gal po tos sutarties tik tai ir slepias. Kiekvienas zmogus turi turet teise rinktis pats, tai vadinama laisve. O jei kam nors tai atrodo dora, tai kazin ar esatsusidure su dorumu. Ir tik nereikia stumt ant Lietuvos, jei pati, Rita, nesate dora, tai apie kitus prasau patylet.
Karina
2014-05-05, 17:43
As tikrai nemanau, kad tai yra grazu ar dora. Vien jau tevas norintis, kad jo dukra pasirasytu sia sutarti yra nelabai sveiko proto. Mergaite uzaugusi tokioje perdetai besirupinancioje seimoje bus labai sukaustyta, drovi, netgi galeciau sakyti keista, tai apie kokias dar vestuves cia galima kalbeti kai mergina net nesugebes susirasti partnerio. tokio auklejimo vaikai kartais net nesugeba isilieti i realu gyvenima, nuo per dideles tevu globos jos tampa labai silpnos, kartais nesugeba bendrauti su isoriniu pasauliu, o ka jau kalbeti apie tai, kad siuos izadus priima dar visai mazos mergaites, kurios tiesiog yra dar per mazos suvokti kas vyksta. As jokiu budu nesmerkiu baznycios, taciau tai tikrai nera normalu
2014-05-05, 16:09
Sveiki,
Manau, kad ši tradicija yra ganėtinai pasenusi ir gal kažkiek savaip pakeista. Anksčiau, kai kiekvienam žmogui buvo aktualus bažnytinis gyvenimas (nesakau, kad nėra tokių ir dabar), kiekvienas buvos surištas ir priverstas laikytis šių bažnytinių normų. Nepaisant šios bažnytinės vertybės, tai buvo laikoma nuodėme prieš Dievą. Bažnyčios atstovai skleisdavo šias idėjas, kurios isišaknijo kiekviename žmoguje.
Nepaisnat to, šis žmogus stengėsi ir kitiems individams tai "įskiepyti", nes tai atrodė tik jam vienam priimtinas dalykas. Bet ar tai nepasenęs požiūris? Laikas bėga, žmogus šviečiasi labiau, tobulėja. Manau, kad kiekvienas supratingas žmogus turi leisti rinktis ir kitam žmogui, kas jam naudinga jo paties atžvilgiu. Stovint vietoje - niekada nejudėsi pažinimo keliu pirmyn. Galiu drąsiai teigti, kad jei laikysiesi žmogiškųjų vertybių, tu vis tiek pateksi į rojų, nes tavo sažinė bus rami.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai