Sekmadienio burtai virtuvėje: citrinų limonadas ir laimės pojūtį teikianti šalta kava

Laikas.lt

Jau trečią sekmadienį iš eilės pristatome jums meniškai savo beprotybę maistui išreiškiančią tinklaraštininkę. Šį kartą tai save Berlyne atradusi lenkė Marta Grebe.

Savo tinklaraštį What should I eat for breakfast today? ji skiria pusryčiams, teigdama, kad tai svarbiausias dienos maistas ir jis turi būti kokybiškas. Nepaisant to, ji skatina žmones rytais praleisti kuo mažiau laiko virtuvėje. Jos receptai būtent apie tai. Marta, būdama ir fotografe, stilingai perteikia pusryčių magiją, kuri efektyviausia, pasak tinklaraštininkės, su artimais draugais, mėgiamu žurnalu ar muzika.

Šiandien iš Martos tinklaraščio nusirašėme citrinų limonado ir šaltos kavos itin paprastus receptus.

Moteris pasakoja, kad vasarą jos bute būna tikra sauna, o plačiai lango ji negalinti atverti, nes katė labai mėgsta gaudyti drugelius. Taigi gelbėtoju tampa šis rūgštus limonadas, kurį Marta su vyru, jos teigimu, geria litrais.

Reikės:

  • 4 citrinų,
  • daug ledo kubelių,
  • 1 l vidutiniškai gazuoto vandens,
  • 2 šaukštų medaus.

Išspauskite į pasirinktą indą tris citrinas, o ketvirtąją supjaustykite griežinėliais. Supilkite mineralinį vandenį, įdėkite medaus, išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą atvėsti. Vėliau gausiai pridėkite ledo kubelių ir gaivinkitės.





Marta sako, kad karštą vasaros savaitgalį nėra nieko geriau už tinginiavimą, tačiau kai neturi tam galimybių arba norisi išlikti žvaliam, labiausiai gelbsti šalta kava. Šis jos receptas ne tik gaivina, bet ir teikia laimės pojūtį.

Reikės:

  • ledukų formelės,
  • pieno,
  • kavos.

Pasidarykite kavos - tokio stiprumo ir saldumo, kokio mėgstate. Atšaldykite iki kambario temperatūros, supilkyte į ledukų formelę ir kiškite į kamerą. Sustingus teliks užpilti šaltu pienu.

limonadas, maisto tinklaraščiai, receptai, šalta kava, šalti gėrimai, sekmadienio pusryčiai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai