Vilnius šią naktį nemiegos – laukia festivalis „Kultūros naktis“

Laikas.lt

Jau šiandien po įvairias Vilniaus miesto erdves pasklis aktoriai, muzikantai, dailininkai, šokėjai, o kartu – ir juos pamatyti norintys miesto gyventojai ir svečiai. Oficialiai 18 val. prasideda vienos nakties kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“, šiais metais kviečiantis tamsoje pamatyti daugiau.

Didelis dėmesys šiandien vyksiančiame festivalyje „Kultūros naktis“ bus skirtas teatrams primenant, jog 2014-ieji – Lietuvos teatro metai. Be įvairių kitų spektaklių ir pasirodymų, šią naktį bus galima išvysti nacionalinio teatro projektą „Kosmosas+“, keliaujantį teatrą, po Vilnių klajoti kartu su jaunu Don Kichotu (aktoriumi Ainiu Storpirščiu). Lankytojus kartu nemiegoti kviečia Oskaro Koršunovo teatras, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus, Keistuolių teatras, Lietuvos rusų dramos teatras bei daugelis kitų.

Taip pat šiais metais dar daugiau dėmesio bus skirta mažiesiems lankytojams – Bernardinų sode įsikurs šeimų erdvė, kurioje mažuosius lankytojus įtrauks kūrybinės dirbtuvės, koncertai ir spektakliai. Kiekvienas, vos tik įžengęs per sodo vartus, paskęs tarp milžiniškų spalvotų muilo burbulų, cirko žonglierių pasirodymų ir muzikos garsų. Nuo pat programos pradžios iki vėlaus vakaro Šeimų erdvėje vyks gausybė kūrybinių edukacinių užsiėmimų ir dirbtuvių.

Festivalis neapsieis ir be tradicinių renginių: Opus3 pakvies į koncertą jaunimui, dėmesį prikaustys projektas „Go Gaga“, koncerte „Juodai Baltais“ maestro Petras Geniušas kartu su saksofonininku Liudu Mockūnu pristatys M.K. Čiurlionio kūrybos inspiruotą projektą „Jūra miške“. Specialią programą „Ekstremalus klasikos pliūpsnis“ rengia akordeonistas Martynas Levickis, Valdovų rūmuose išgirsite Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ koncertą „Vilniaus andantė“, Ms. Rostropovičiaus fondo alumnų muzikinį sąskrydį ir Lietuvos muzikų sąjungos programą, gospel komandą „HARK!”, koncertą „Ugningoji čakona“, o naktį užbaigs Ni&Co koncertas „Nakties minimalistinė muzika“.

„Kultūros naktyje“ šiais metais bus orientuojamasi į nepažintas ir apleistas Vilniaus erdves (pvz. Vilniaus miesto požemius), nemažai pasirodymų vyks prie Neries upės ar net upėje, lankytojus įtrauks išskirtiniai vizualinių menų projektai, 3D projekcijos netikėtose erdvėse, meninė instaliacija „Labirintas“ Šventaragio slėnyje, Silikoninė pieva („Burning man“ projektas) ir, žinoma, klasikinės muzikos koncertai, parodos bei kiti renginiai.

Visi festivalio „Kultūros naktis“ renginiai yra NEMOKAMI. Tai menininkų, kultūros ir švietimo organizacijų dovana Vilniaus miestui ir jo svečiams. Daugiau informacijos ir festivalio programą rasite www.kultūrosnaktis.lt

kultūra, kultūros naktis, renginiai vilniuje

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai