„Cirque du Soleil“ grįžtą į Lietuvą su nauja jaudinančia programa „Quidam“ (foto)

Laikas.lt

Garsiausias ir brangiausias Kanados šou „Cirque du Soleil” grįžta į Lietuvą su nauja programa „Quidam“. Daugelio lietuvaičių simpatijas jau spėjusi pelnyti trupė šį kartą žiūrovus pakvies į jaudinančią kelionę po nenuspėjamą fantazijų pasaulį. Nepakartojamą „Quidam“ pasirodymą Vilniaus „Siemens“ arenoje gerbėjai išvys kovo 19 – 21 dienomis.

„Visi „Quidam“ personažai ir jų triukai tokie spalvingi, kad šis pasirodymas neabejotinai pakeis supratimą, kas yra tikrasis šou. Pasirodymo metu žūrovai sulaikę kvapą stebės, kaip per vieną sekundę mainysis scenos, nuotaikos, personažai, kostiumai, muzika ir ne kartą norės atsukti laiką atgal, kad galėtų patikėti tuo, ką ką tik matė. Tai – vienas jausmingiausių „Cirque du Soleil“ pasirodymų“, – sakė „Seven Live” generalinis direktorius Juras Vėželis.

Lietuvoje bus surengti trys šou spektaklio „Quidam“ pasirodymai. Juos galės išvysti 10 000 žmonių. „Quidam“ pasirodymai įvyks kovo 19, 20 ir 21 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje. Bilietus į „Quidam“ platins „Tiketa“ nuo rugsėjo 23 dienos.

Šiais metais „Cirque du Soleil“ pasirodymas palies visuomenės susvetimėjimo, atšalusių santykių tarp tėvų ir vaikų temas. Istorija prasideda mažos mergaitės Zojos scena: ji nuobodžiauja ir ilgisi apatiškų ar pernelyg užsiėmusių tėvų dėmesio. Zoja pajunta, kad viskas, kuo ji tikėjo, staiga praranda prasmę. Norėdama užpildyti atsivėrusią tuštumą, ji pasineria į vaizduotės – „Quidam“ – pasaulį. Čia ji sutinka personažus, kurie padrąsina įgyvendinti savo troškimus ir svajones.

„Visa ši istorija šiek tiek primena Alisą stebuklų šalyje. Maža mergaitė ieško būdo, kaip pasiekti savo svajones. Skirtumas tik tas, kad jos kelionės palydovais tampa geriausi pasaulyje akrobatai ir artistai. Šis šou paliks neišdildomą įspūdį tiek suaugusiam, tiek ir vaikui“, – kalbėjo J. Vėželis.

Pirmą kartą „Quidam“ parodytas 1996 metais Monrealyje, Kanadoje. Nuo tada ši programa keliavo po visą pasaulį, ją jau spėjo išvysti milijonai žmonių. Dabar „Quidam“ atvyksta į Lietuvą su 52 geriausiais pasaulio akrobatais, muzikantais, dainininkais ir artistais.

Pasaulinio pripažinimo sulaukusi Kanados cirko „Cirque du Soleil“ komanda susibūrė 1984 metais. Idėjos autoriais tapo 20 gatvės artistų. Šiandien „Cirque du Soleil“ bene masiškiausias ir profesionaliausas cirkas pasaulyje, jame dirba 4 tūkst. darbuotojų, tarp kurių daugiau nei 1200 artistų iš daugiau nei 50 skirtingų pasaulio valstybių. „Cirque du Soleil“ jau pradžiugino ir stebuklą padovanojo daugiau nei 100 mln. žiūrovų daugiau nei 300 skirtingų miestų penkiuose planetos kontinentuose.

cirkas, Cirque du Soleil, renginiai vilniuje

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai