Pažinti egzotiškas šalis ir vyriškumą kviečia Tarptautinis šokio festivalis AURA’24

Laikas.lt

Jau spalio 8 – 12 d. Kaune vyksiantis tarptautinis šokio festivalis AURA’24 klaus, kas yra vyriškumas postmodernioje visuomenėje? Tema bus pagardinta egzotiniais prieskoniais.

Šių metų festivalio scenoje pirmą kartą Lietuvoje bus pristatytas Meksikos ir Pietų Korėjos šiuolaikinis šokis. Meksikos šokio vakaras nesibaigs pasirodymais scenoje – žiūrovai bus kviečiami į vakarėlį su meksikietiškais patiekalais, gėrimais, muzikos ritmais ir šokiais.

Festivalio atidarymo vakarą žiūrovų laukia įspūdingas reginys – prancūzų choreografo Rachid Ouramdane spektaklis „Sfumato“ – fantasmagoriška „klimato pabėgėlių“ liudijimų vizija, su tikru lietumi scenoje.

Festivalio programoje – net 14 pasirodymų: pripažinti, apdovanojimų pelnę choreografai, šokėjai ir trupės iš Belgijos, Italijos, Izraelio, Lenkijos, Meksikos, Pietų Korėjos, Prancūzijos, Švedijos, taip pat ir Kauno šokio teatro „Aura“ bei „Artscenico“ (Vokietija) premjerinis spektaklis, kuriam choreografiją kuria su legendine Pina Bausch dirbęs šokėjas, choreografas Paul Hess.

aura, šokio festivalis, šokis, tarptautinis šokio festivalis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai