Now Reading
7 amžinos meilės taisyklės

7 amžinos meilės taisyklės

7 amžinos meilės taisyklės

Kiekvienas svajojame apie didelę ir gražią meilę. Tačiau kai meilė ateina, dažnai nemokame jos išsaugoti.

Vokietijos psichoterapeutas, profesorius Dirkas Revenstorfas jau daug metų tyrinėja problemas, su kuriomis susiduria sutuoktiniai. Mokslininkas mano, kad meilės negalima suvaldyti tik jos pirmojoje fazėje, vadinamoje įsimylėjimu. Tačiau vėliau, atsižvelgus į septynis paprastus patarimus, galima ilgam išsaugoti gražius jausmus.

1. Būkite savimi

Nereikia nutylėti savo poreikius ir nuomonę vien dėl to, kad bijote sugriauti santykių harmoniją. Atminkite, kad net artimiausi žmonės skiriasi vienas nuo kito. Būkite savimi, tačiau taip pat gerbkite ir savo antrosios pusės interesus.

2. Leiskite mylimajam būti savimi

Kai kurie žmonės metų metus siekia pakeisti savo partnerį, padaryti jį geresniu, pritaikyti savo standartams. Negana to, jie neprisiima jokios atsakomybės ir apsimeta niekuo dėtais. Pabandykite pakeisti šią ydingą strategiją.

3. Nebijokite barnių, tačiau ribokite jų intensyvumą

Jei nuolat laikysite pyktį ir nepasitenkinimą mylimuoju, viskas gali baigtis blogai. Kai jūsų kantrybė baigsis, tikriausiai kils didžiulis skandalas. Geriau santykius aiškintis dažniau, bet ne taip intensyviai. Įsivaizduojamo šeimos santykių barometro rodyklė neturėtų pasiekti skalės „audra“, geriau apsiriboti „lengvu debesuotumu“.

Prieš pradėdami pokalbį susitarkite, kad jis truks ne ilgiau kaip 5 minutes, o po to pasistenkite pabūti vienas su savimi bent 45 minutes. Toki būdu galima išvengti nekontroliuojamų pykčio protrūkių iš abiejų pusių.

4. Venkite skaudžių temų

Kiekvienas žmogus turi jautrių, silpnų vietų. Jei kas nors jas paliečia, reakcija būna itin audringa. Galbūt mes bijome sustorėti, pasenti, prarasti darbą, o gal iki šiol išgyvename dėl tėvų skyrybų. Netyčia paliesti skaudžią temą gali ir atsitiktiniai žmonės. Tačiau niekas geriau už artimą žmogų nežino, ką pasakyti, kad būtų itin skaudu. Nereikia naudotis šiomis žiniomis.

5. Palikite erdvės savo jausmams

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Gyvenkite šia diena, o ne tuo, kas buvo vakar ar gali nutikti rytoj. Raskite bendrą užsiėmimą, kuris jums abiems patiktų, padėtų geriau pažinti vienam kitą ir ištrūkti iš uždaro rato „darbas-namai“. Net jei esate ir itin užimtas žmogus, išmokite valdyti savo dienotvarkę ir raskite laiko pabūti kartu.

6. Neužmirškite lovos reikalų

Dalykai, kuriuos gauname neįdėję jokių pastangų, mums nesuteikia malonumo. Ši taisyklė galioja ir kalbant apie seksą. Šiame skubančiame pasaulyje laiko preliudijai lieka vis mažiau. Pasistenkite ištaisyti padėtį ir susikurkite sau antrą medaus mėnesį.

7. Domėkitės vienas kitu

Į kiekvienos poros gyvenimą ateina toks laikas, kai atrodo, jog apie savo mylimąjį žinome absoliučiai viską. Visam laikui atsikratykite šio klaidingo įsitikinimo ir pabandykite atrasti naujų partnerio bruožų (būtinai malonių) bei pasistenkite pats maloniai nustebinti savo antrąją pusę.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top