Kilnių darbų diena skatins donorystės idėjas

Spalio 7 d. VšĮ "Nacionalinis kraujo centras", Nacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos ir pacientų asociacija "Donorystė" kviečia paminėti Europos organų donorystės ir transplantacijos dieną prekybos ir laisvalaikio centre "Panorama".

Spalio 7 d. nuo 12 iki 20 val. prekybos ir laisvalaikio centre "Panorama" rengiama Kilnių darbų diena, kurios tikslas suburti ir paskatinti žmones kilniam darbui – kraujo ir organų donorystei. Visi apsilankiusieji galės tapti kraujo donorais, sužinoti daugiau apie organų donorystę ir užpildyti sutikimus jais tapti.

"Pastebėjome, kad žmonės noriai tampa donorais, jei jiems tai padaryti paprasta – nereikia niekur specialiai važiuoti, domėtis. Vien per dvi anksčiau šiame prekybos centre surengtas akcijas Nacionalinio kraujo centro donorais tapo beveik 200 asmenų. Šiemet tikimės ne mažesnio aktyvumo," – sakė Nacionalinio kraujo centro direktorius Vytenis Kalibatas.

Pasak, Nacionalinio transplantacijos biuro prie Sveikatos apsaugos ministerijos direktorės pavaduotojos Audronės Būziuvienės, apsisprendimas tapti organų ir (ar) audinių donoru – kilnus žmogaus poelgis. Tai pati didžiausia dovana, kokią gali žmogus dovanoti kitam žmogui.

"Džiaugiamės, kad prekybos centro erdves galime panaudoti kilniems darbams. Į juos mielai įsitraukia mūsų lankytojai. Ir svarbiausia, kad tai pasiteisina organizatoriams," – sakė prekybos ir laisvalaikio centro "Panorama" vadovė Birutė Kalanovaitė.

Spalio 9 d. daugelyje pasaulio šalių minima šeštoji pasaulinė ir dvyliktoji Europos organų donorystės ir transplantacijos diena. 

Laikas.lt

kraujo donorystė

Naujausi komentarai
Viktė
2010-10-05, 22:34
Būtinai dalyvausiu, visada dalyvauju tokiose akcijose
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai