Ką daryti, kad pėdos būtų švelnios?

Norite pamiršti pėdų sausumą, niežtėjimą ir įtrūkimus? Siūlome išbandyti 10 nesudėtingų būdų ir džiaugtis švelniomis kaip kūdikio pėdomis!

  • Sumaišykite kiaušinio trynį su 1 arbatiniu šaukšteliu citrinos sulčių ir 1 valgomuoju šaukštu bulvių krakmolo. Užtepkite šį mišinį ant pėdų, palaukite, kol nudžius ir susidarys „pluta“. Nusiplaukite šiltu vandeniu ir pasitepkite riebiu kremu.
  • Paimkite sultingesnį alavijo lapą, jį sutrinkite (arba susmulkinkite), gautą košelę užtepkite ant probleminių vietų, apsukite maistine plėvele ir apsiaukite medvilnines kojines arba pėdkelnes. Darykite tokį kompresą prieš miegą.
  • Susmulkinkite pusę svogūno galvutės ir kopūsto lapą (reikėtų lygiomis dalimis), sumaišykite su šilta virtos bulvės tyrele ir sudėkite šią masę į du maišelius. Įkiškite į juos kojas ir pažiūrėkite kokį nors filmą. Galima užsimauti kojines ir eiti miegoti, tačiau tai nėra labai patogu – ryte galite atsibusti bulvių ir svogūnų košėje.
  • Jeigu pėdų oda labai sugrubo ir viršutinis jos sluoksnis akivaizdžiai apmirė, pasidarykite muilo ir sodos arba žolelių nuoviro vonelę, pamirkykite joje kojas, o po to pasidarykite šviežio svogūno tyrelės kompresą. Kelis kartus nuplikinkite nedidelį svogūną verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau, šias puseles uždėkite ant pėdų, apsukite maistine plėvele ir bintu, palikite per naktį. Ryte nuplaukite svogūną, patrinkite pėdas pemza, sukamaisiais judesiais pasitepkite riebiu kremu. Užtenka 2-3 tokių procedūrų, ir pėdų oda taps lygi ir švelni.
  • Sugrubusią pėdų odą gerai minkština ir šviežių cukinijų kompresai. Cukinijas reikia smulkiai supjaustyti arba sutrinti, paskleisti ant marlės, ir palaikyti ant pėdų apie pusvalandį, o tada nuplauti šiltu vandeniu ir pasitepti riebiu maitinamuoju kremu. Kad pėdos būtų švelnios ir lygios, tokį kompresą/kaukę reikia daryti kartą per savaitę.
  • Apie žaliosios arbatos naudą jūs girdėjote jau ne kartą. Jeigu norite per kelias dienas grąžinti pėdoms gražią ir sveiką išvaizdą, minkštumą ir švelnumą, išmėginkite žaliosios arbatos ir citrinų kaukę. Susmulkinkite citrinos žievelę ir sumaišykite su užplikintos žaliosios arbatos lapeliais. Pageidautina, kad mišinys būtų šiltas (tada jis veiks geriau). Užtepkite jį ant pėdų, apsukite maistine plėvele, apsiaukite medvilnines kojines ir palikite taip bent valandai (bet geriausia – per naktį).
  • Susmulkinkite šviežias ugniažoles, uždėkite ant pėdų kaip kompresą, apsukite maistine plėvele, apsiaukite kojines ir eikite miegoti. Po tokios procedūros odos net šveisti nereikia – viskas gerai nusiplaus paprasta kempine. Skirtumą pajusite jau po vienos tokios procedūros.
  • Pakaitinkite pėdas garuose, įtrinkite jas kavos tirščių, grietinės, kefyro ir medaus mišiniu. Palaukite 15 minučių ir nuplaukite, po to pasitepkite maitinamuoju kremu, apsukite maistine plėvele, apsiaukite kojines ir eikite miegoti.
  • Dar vienas brangoka, bet tikrai efektyvi priemonė – šviežių alyvuogių ir juodųjų vynuogių minkštimas.
  • Galima pasidaryti alyvuogių aliejaus ir druskos (geriausia, žinoma, būtų jūros) šveitiklį, ir reguliariai šveisti juo pėdas.

Nė vienas kremas nebus toks efektyvus, kaip šios priemonės!

kosmetologija, natūrali kosmetika, odos priežiūra, pėdos, pėdų priežiūra, švelnios pėdos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai