Now Reading
Filmavimo aikštelėmis virtusios Lietuvos istorinės vietos prikelia praeitį

Filmavimo aikštelėmis virtusios Lietuvos istorinės vietos prikelia praeitį

Filmavimo aikštelėmis virtusios Lietuvos istorinės vietos prikelia praeitį

Olgos Pakinos nuotr.

Lietuvos kino gamybos kompanija „Artbox“ kartu su Lenkijos kino gamybos kompanija „Arkana“ šių metų lapkričio mėnesį Lietuvos istorinėse vietose (Stirniuose, Siesikuose, Kernavėje, Trakuose) filmuoja dokumentinį filmą „Abitas ir šarvai“, kurio tema – kryžiuočių ordinas ir jo įtaka Rytų Europos regiono kultūrai, politikai bei ekonomikai. Filmo režisierius – žinomas Lenkijos dokumentinio kino kūrėjas Pawel Pitera, sukūręs ne vieną dokumentinį filmą, kurių žymiausias pasakoja apie išskirtinę popiežiaus Jono Pauliaus II asmenybę.

Filmas „Abitas ir šarvai“ yra moderni istorinė dokumentika, parodanti mums Kryžiuočių Ordino, Lietuvos ir Lenkijos karalysčių istoriją kaip masyvų strateginį žaidimą, kuriame konkuruoja skirtingos civilizacijų vertybės ir susikerta įvairios žmogiškos emocijos. Šiame filme vaidybines scenas keis animuoti epizodai, o pasakojimas iškels naujų ir netikėtų istorinių klausimų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Lietuvai šis dokumentinis filmas svarbus kaip didingos šalies istorijos įprasminimas, o vienos įspūdingiausių scenų, filmuojamų Lietuvoje – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio nužudymas bei legendinis Vytauto Didžiojo pabėgimas iš Krėvos pilies. Epizodinius vaidmenis filme atliko istorijos rekonstrukcijos klubų nariai, filmui paskolinę ir įspūdingus pagal XII-XIV a. rekonstruotus drabužius.

„Abitas ir šarvai“ – skirtas plačiai tarptautinei auditorijai, todėl jį žadama versti į daugelį Europos kalbų bei tikima, kad šis filmas, bus svarbi naujosios ir šiuolaikinės Europos istorijos dalis, pasakojanti apie XX a. konfliktų užuomazgas.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top