Stilistė Ernesta Jorudė: „Per šventes turite du pasirinkimus – gėlės arba sidabrinė elegancija“

Žinoma stilistė Ernesta Jorudė pastebi, jog svarbiausioms metų šventėms skirta apranga šįsyk gerokai skirsis – joje atsiras gėlių motyvų, o gana ilgą laiką dominavusią auksinę spalvą nukonkuruos sidabrinė.

„Metų palydėtuvės kaip niekad bus elegantiškos ir rafinuotos. Permatomumas derinamas su itin sunkiais audiniais, sidabrinis minimalizmas su blizgiu puošnumu, lengvi audiniai su kontastingais standžiais“, - gruodį vyrausiančias mandos tendencijas vardino skirtingų Lietuvos dizainerių darbus pristatančio butiko „Closté Clothes Boutique“ įkūrėja.


Stilistė Ernesta Jorudė

Ernestos Jorudės teigimu, šįmet itin svarbu rasti ribą tarp dviejų skirtingų mados krypčių. Ji pabrėžė, kad blizgius, žėtinčius, permatomus audinius reikėtų derinti su standžiais, kartais ir sukniais audiniais. „Ir visa tai tam, kad sukurtumėte harmoniją. Taip išvengsite perdėto puošnumo ar net vulgarumo derinyje“, - patikino stilistė, visas šias tendencijas itin ryškiai pastebinti mūsų šalies autorių kūryboje.



Jos teigimu, populiaru yra rinktis skirtingų audinių derinius. Pavyzdžiui, palaidinė, sukelianti trapumo ir lengvumo jausmą, bei šiukštokos, tarsi skulptūriškos šaltajam metų sezonui skirtos kelnės. Dar vienas derinys – drabužis iš audinių, kurie įprastai tarpusavyje nederinami. Tarkim, oda, aksomas ir šilkas. Dominuojančios spalvos – juoda ir sidabras. Makiažas - spindintis veidas, skaistalai bei ryškios tamsios lūpos.

Parinkdama šventinių aprangos derinių pavyzdžius, kuriuos pristatė seserys dvynės Laura ir Eva Macijauskaitės, Kauno butiko „Closté Clothes Boutique“ įkvėpėja pasitelkė tokius Lietuvos papuošalų bei kitų aksesuarų kūrėjus kaip Dovilė Dagė, Simona Brazdžionytė, The Dark, Simona Bandita, Oh Skin, Dalitavita, ReneDeco, Jovita Martin, Fruze. Ir tokių gerai žinomų lietuvių kūrėjų kaip Body Talk, Wear Mad By July, Agnė Deveikytė, Olesia Les, Provocateur, Livi, Agnes Flick, Positive fashion darbus.

„Kailis, metalo žėrėjimas, permatomumas, gėlės, sunkaus ir lengvo audinio deriniai, masyvūs aksesuarai... Visa tai – 2015 – ųjų palydėtuvių ir Naujųjų metų sutiktuvių tendencijos“, - neabejojo Ernesta Jorudė.






apranga, drabužiai, Ernesta Jorudė, mada, stilius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai