Now Reading
Plaukų priežiūros gudrybės

Plaukų priežiūros gudrybės

Plaukų priežiūros gudrybės

Gražūs plaukai leidžia sužibėti ne tik reklamoje. Turbūt jų priežiūrai kiekviena moteris skiria labai daug dėmesio, tačiau ne visos gali pasidžiaugti rezultatais: mes nuolat skubame, todėl pasižadėjimas nebenaudoti feno anksčiau ar vėliau pamirštamas. Mes norime, kad plaukai būtų purūs ir garbanoti, todėl bėgame į kirpyklą, o po cheminio sušukavimo kankinamės, nes plaukai ima slinkti, trupėti, praranda žvilgesį. Kaip juos atkurti?

Plaukų atkūrimas vyksta keliais etapais: pirmiausia rekomenduojama juos plauti idealiai tavo plaukų tipui tinkančiomis priemonėmis, o ir galvos trinkimas turi būti taisyklingas. Antras etapas – atkurti plaukus galima tinkamai juos šukuojant. Daugelis moterų kerpasi trumpai, kad nesišakotų galiukai, tačiau tikroji plaukų skilinėjimo priežastis glūdi mumyse, tad suversti visą kaltę išorės veiksniams nėra teisinga.

Besielektrinantys plaukai

Po cheminio šukavimo plaukai tampa ne tik šiurkštūs ir trapūs, tačiau dar ir labai elektrinasi – tai ypač aktualu šaltuoju metų laiku, kai nusiėmus kepurę plaukai stojasi piestu ir atrodo taip, tarsi iš labai seno siaubo filmo. Išspręsti šią problemą padeda paprastos ir nesudėtingos priemonės. Pirmiausia, ką reikėtų padaryti – tai įsigyti medinį šepetį, kurį galėsi naudoti ir galvos masažui. Masažiniai dantukai turi būti tik iš natūralių medžiagų. Kadangi šerių šepetys priploja plaukus, jis tinka ne visiems, todėl siūlome tau rinktis medinį. Įsigyk ir rožių arba levandų aliejaus – jie taip pat padės sumažinti elektrinimąsi. Prieš miegą užlašink jo kelis lašus ant šepečio ir gerai išsišukuok plaukus – nustebsi, kaip jie ims žvilgėti. Vis dėlto tokia priežiūra padeda įveikti tik simptomus, tačiau nepašalina priežasties. Greičiausiai plaukams tiesiog neužtenka drėgmės, todėl jie ir elektrinasi.

Plaukų augimą skatinantis šampūnas

Atkurti plaukus reikia ir tais atvejais, kai jie blogai auga – to priežastys gali būti ir paveldimumas, ir netinkama jų priežiūra. Siūlome tau savomis rankomis pasidaryti šampūną: reikės šaukšto augalinio glicerino ir tokio pat kiekio neutralaus pH skysto muilo. Praturtinti šampūną galima keliais lašeliais levandų aliejaus. Kiek jo reikės – priklausys nuo to, ar labai jautri tavo galvos oda (toms, kurių oda nejautri, galima imti ir šaukštą). Šią masę kaskart gerai išmaišyk ir laikyk ant plaukų minutę arba dvi, o po to kruopščiai nuplauk.

Šampūnas nuo pleiskanų

Jeigu nori pasigaminti šampūną nuo pleiskanų, tau reikės poros šaukštų rozmarinų, dviejų šaukštų kokosų drožlių, tiek pat čiobrelių ir obuolių acto, dviejų šaukštų skysto muilo, puodelio augalinio aliejaus ir tiek pat vandens. Vanduo supilamas į puodą ir užverdamas, tada suberiamos vaistažolės ir kokoso drožlės. Virti nereikia, tiesiog palaikyti 20 minučių. Atvėsusį skystį reikia nukošti ir tik po to sudėti visus likusius komponentus. Šampūną prieš naudojimą pašildyk, tačiau jis neturi būti per karštas. Po kiekvieno plovimo plaukus išskalauk vėsiu vandeniu.

Šviesių, tamsių ir raudonų plaukų ypatumai

Kiekvienam plaukų tipui reikia vis kitokios priežiūros, tas pats pasakytina ir tuo atveju, jeigu kalbame apie jų spalvą. Šviesiaplaukių plaukai yra ploniausi, jų skersmuo – vos 0,05 mm. Jos turėtų naudoti šampūną, skirtą sausiems ir pažeistiems plaukams. Net jeigu jie ir stori, vis tiek kyla problemų: jie linkę riebaluotis prie pat šaknų. Brunečių plaukai storesni, jų skersmuo – 0,075 mm. Jų yra mažiau, be to, greitai praranda žvilgesį ir lėtai auga. Raudonplaukių plaukai storiausi – 0,1 mm. Pagrindinė jų problema – sausumas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Purūs plaukai

Padaryti plaukus puresnius galima ne tik gerai juos prižiūrint, bet ir pasirinkus tinkamą šukuoseną. Profesionalai pataria plonų plaukų savininkėms rinktis iškarpytas šukuosenas, skirtingo ilgio sruogas. Kitas variantas – vidutinio ilgio plaukai su nelygiai apkarpytu kontūru. Optinę purumo iliuziją galima išgauti ir naudojant gerus įvairių atspalvių plaukų dažus.

Ir pabaigai: plonus plaukus būtina dažnai plauti. Jų priežiūrai naudok priemones, kurių sudėtyje yra silikono, keratino ir baltymų. Ilgus plaukus reikėtų džiovinti palenkus galvą šiek tiek į priekį.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top