Now Reading
Talentingas menininkas iš Kupiškio tapybą derina su kovos menais (video)

Talentingas menininkas iš Kupiškio tapybą derina su kovos menais (video)

Talentingas menininkas iš Kupiškio tapybą derina su kovos menais (video)

Kas bendro tarp kovos menų ir tapybos? Menas! Talentingas kupiškėnas Rytis Songaila vietoj teptukų i rankas paėmė „nunčiakus“ – tradicinį Kinijos ir Okinavos ginklą, sudarytą iš dviejų trumpų lazdų, kurias jungia virvė arba grandinė. Tik šiuo atveju jų galuose pritvirtino plačius teptukus.

Rytis Songaila – dvidešimt penkerių metų jaunuolis, kuris griauna stereotipus, kad iš meno pragyventi neįmanoma ir, kad mažuose miesteliuose nėra ką veikti. Gyvendamas Kupiškyje R. Songaila sulaukė net garsaus aktoriaus Jeano Claude’o Van Damme’o dėmesio, o šį kartą menininkas stebina pasirinkęs neįprastą tapymo techniką: „Nutariau sujungti muziką, tapybą ir kovos menus. Esu Bruce Lee gerbėjas, tad žiūrėdamas filmus mokiausi, kaip įvaldyti „nunčiakus“. Kadangi esu labiau kūrėjas, nei kovotojas, tai pritaikiau tapyboje,“ – sako R. Songaila.

Talentingas kupiškėnas netradicine technika tapė paveikslą, o visą procesą filmavo ir vėliau sumontavo Emilija Briedytė. R. Songaila pasirinko ne tik įdomią techniką, bet ir aplinką – gamtos apsupty, pačiam Kupiškio centre. Vaizdo klipas įgarsintas paties R. Songailos kurta muziką.

Pamatykite, kaip R. Songaila pasitelkęs „nunčiakus“ tapo pusiausvyros simbolį:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top