„Granatos Live 2016“ atlikėjų sąrašas pasipildė 4 lietuviškais vardais

Antikvariniai Kašpirovskio dantys, Ryčio Šeskaičio nuotr.

Muzikos festivalis „Granatos Live“ šiemet bus kaip niekad įvairiapusiškas. Keturi lietuviški vardai, papildę festivalio programą puikiai tai įrodo: nuo moteriškumu spinduliuojančios Ericos Jennings iki muzikos padūkėlių „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“, nuo vieno įdomiausių šiandienos elektroninės muzikos projektų Baltijos šalyse „Beissoul & Einiaus“ iki „M.A.M.A.“ apdovanojimuose triumfavusios Monikos Linkytės. Iš viso festivalyje, kuris vyks rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, pasirodys daugiau kaip 50 atlikėjų ir grupių.

Erica Jennings festivalyje „Granatos Live“ ne naujokė: dvejus metus Rumšiškėse koncertavusi su grupe „Skamp“, šiemet čia ji pristatys savo solo programą. „Tai, kaip tu pasirodai, priklauso ir nuo vietos, ir nuo minios. Festivaliui „Granatos Live“ ruošiu specialią programą, kurioje, žinoma, bus ir tokios dainos kaip „Leading Me Home“ ar „Lovely Day“, bei kitos naujos dainos iš mano būsimo albumo,“ – sako Erica Jennings. „Tikiu, kad apsikeitimas energija tarp scenos ir publikos bus nuostabus. „Granatos Live“ kasmet vis plečiasi ir tobulėja, kas labai svarbu festivaliui, kuris nori išlikti. Asmeniškai aš vertinu ten tvyrančią atmosferą – nuotaika ir energija visuomet puikios.“ Raudonplaukė dainininkė, kuri Baltijos šalių muzikos scenoje klesti nuo paauglystės, išgarsėjo dainuodama labai populiarioje grupėje „Skamp“ (1998–2015), vėliau dainavo duete „The Ball & Chain“ (2011–2013). Visus įmanomus apdovanojimus susirinkusi Erica Jennings šiuo metu įrašinėja solinį albumą, kuris atskleis ją ne tik kaip atlikėją, bet ir kaip dainų kūrėją. „Negaliu įsivaizduoti savo gyvenimo be muzikos,“ – sako Erica, kurios meilė skirtingiems muzikiniams žanrams tapo vizitine jos kūrybos kortele.


Erica Jennings

Apie duetą „Beissoul & Einius“ sakoma: „Balsas, kurį išgirdęs, negali patikėti savo ausimis. Vaizdas, kurį išvydęs, negali patikėti akimis.“ Maišydami elektroniką, soul stiliaus vokalą ir tik jiems vieniems būdingą šokių muzikos skambesį, „Beissoul & Einius“ palieka neišdildomą įspūdį ir žavi savo sceniniu įvaizdžiu. Kažkada tapę ryškiu įvykiu Baltijos šalių muzikos pasaulyje, „Beissoul & Einius“ seniai peržengė ribas ir išplaukė į tarptautinius vandenis. Tai įrodo daugybė kvietimų koncertuoti užsienio šalių scenose ir festivaliuose, užtikrintas jų ėjimas savo keliu buvo pastebėtas tokių tarptautinių leidinių kaip „Vogue“, „Harper‘s Bazaar“, „Marie Claire“, „Elle“ ir kitų. Išskirtinis duetas, 2016-aisiais pelnęs „M.A.M.A.“ apdovanojimą šiuo metu ruošia naują albumą „#asecretcontract“.


„Beissoul & Einius“, Dmitry Komissarenko nuotr.

Linksmai beprotiškos muzikos grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ festivalyje „Granatos Live“ pasirodys pirmą kartą. Nuo 2006-ųjų, kai nusprendę kurti grupę ir pavadinimu pasirinkę ilgalaikę migreną gilios prasmės ieškotojams sukeliančią žodžių kombinaciją, Juozas Baužys ir Martynas Enčius išgyveno metamorfozę, po ilgų ieškojimų ir pasikeitimų prie grupės prijungė dar tris bendraminčius ir nuo tada vis plačiau šypsosi, smaginasi ir hipnotizuoja. „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – stereotipus laužantys muzikos padūkėliai. Tai romantikų, tai chuliganų įspūdį sudarantys muzikantai reaguoja į šių dienų gyvenimo ritmą ir atakuoja stipria energetika bei aktyvumu. Polka, postpunk ir mariachi, širdį draskančios baladės ir psichodelinės reprizos padeda „Antikvariniams Kašpirovskio dantims“ apdainuoti šių dienų aktualijas – nusikalstamumą, buitines realijas, absurdišką madų vaikymąsi ir, žinoma, meilę. Praėjusiais metais išleistą debiutinį grupės albumą „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ bene labiausiai išgarsino daina „Į Venesuelą“ – jos vaizdo klipas sulaukė dėmesio ir šimtatūkstantinių peržiūroje Venesueloje, grupė davė interviu šios šalies spaudai. 2016-ųjų sausį klipas laimėjo „M.A.M.A“ metų vaizdo klipo apdovanojimą, grupė buvo įvertinta ir metų proveržio kategorijoje.

Tarp šių metų „Granatos Live“ debiutantų ir Monika Linkytė. Nuo vaikystės apie sceną svajojusiai merginai ryškiausi jos karjeros metai buvo 2015-ieji: Monika atstovavo Lietuvą „Eurovizijos“ dainų konkurse, išleido debiutinį albumą „Walk with me“, kurį prodiusavo Leon Somov, jos daina „Po dangum“ per dešimt mėnesių „Youtube“ kanale buvo peržiūrėta daugiau kaip 11 mln. kartų ir sumušė Lietuvos rekordą. Monikos karjeros šuolis neliko nepastebėtas – 2016-ųjų sausį, pelniusi tris statulėles („Metų atlikėja“, „Metų albumas“, „Metų daina“) ji tapo viena „M.A.M.A.“ apdovanojimų lyderių. Pirmam savo kartui „Granatos Live“ scenoje besiruošianti Monika sako, kartu su savo grupės vaikinais besidžiaugianti galimybe pasirodyti festivalyje ir ruošia jam naują programą: „Mums labai svarbu, kad žmonės liktų patenkinti. O kai gerai jaučiamės scenoje, galime tą emociją ištransliuoti, ji pasiekia žmones ir sugrįžta atgal pas mus.“

Tarp jau paskelbtų „Granatos Live 2016“ atlikėjų – britų dainininkės Ella Eyre ir Jess Glynne, šokių muzikos talentai „Lost Frequencies“ ir Wilkinson, Marijonas Mikutavičius, Saulius Prūsaitis, „G&G Sindikatas“, Lilas ir Innomine, ba. Hiphopo scenoje pasirodys 13 lietuviškos hiphopo kultūros vardų: Dee&Kamy, „Dogma“, Jama&W, Ironvytas, Justicious x Lukulia, „Garazhe Nerūkoma“, „Mad Money“, Medonas, Micro One, Omerta, „Tie geresni“, „8 kambarys“, Slem. Jaunoms grupėms skirtoje „NESCAFÉ“ scenoje koncertuos „Kamanių šilelis“, „Kūjeliai“, „Solo ansamblis“, „Z On A“, „Sisters On Wire“, „WOLFSOME“, „Lady Gothenburg“ ir dar 9 grupės ar atlikėjai, kuriuos išrinks patys festivalio dalyviai, atėję į muzikines kovas. Jas „Granatos Live“ kartu su „NESCAFÉ“ rengia jau trečius metus iš eilės – registruotis į atranką galės visos jaunos grupės ir atlikėjai. Bilietus į festivalį „Granatos Live 2016“, kuris vyks rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, platina BILIETAI LT.
 

Antikvariniai Kašpirovskio dantys, Beissoul & Einius, Erica Jennings, festivaliai, granatos, granatos live 2016, lietuviska muzika, Monika Linkytė, muzika, muzikos festivaliai, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai