9 kvapai, kurių negali pakęsti uodai


Poilsį gamtoje neretai apkartina įkyrūs uodai. Kaip nuo jų apsiginti? Štai 9 receptai.

Vanilinas.
Sumaišykite vaniliną su vaikišku kremu (santykiu 1:10) ir patepkite atviras kūno vietas. Taip pat vaniliną galima ištirpinti vandenyje ir gautu tirpalu purkšti odą ir drabužius.

Eteriniai anyžių, gvazdikėlių, bazilikų, eukaliptų aliejai. Įlašinkite į stiklinę vandens 5-10 lašų eterinio aliejaus ir tepkite juo odą arba papurkškite ant ugnies šaltinio (į aromatinę lempą, įkaitintą keptuvę, židinį), arba pamirkykite tokiame skystyje vatos gabaliuką ir palikite ant palangės.

Šeivamedžių šakelės. Jeigu jų pamerksite savo kambaryje, jos atbaidys uodus. Beje, zyzliai nemėgsta ir pomidorų lapų kvapo. Būkite atsargūs – šeivamedžių kvapas gali trukdyti miegoti, todėl nakčiai šakeles geriau išnešti iš miegamojo.

Gvazdikėliai. Užpilkite 5 g gvazdikėlių stikline vandens ir pavirkite 5 minutes. 10 lašų nuoviro sumaišykite su šaukštu odekolono ir patepkite šiuo mišiniu atviras kūno vietas. Bent porą valandų musės ir uodai lenks jus iš tolo.

Kadagių šakelės. Jeigu deginate laužą, įmeskite kadagio šakų į ugnį.

Kedrų aliejus. Kvapas atbaido ne tik uodus, bet ir tarakonus.

Pelynų (karčiųjų kiečių) nuoviras. Nei vienas vabzdys net nenutūps ant jūsų veido, jeigu apiprausite jį pelyno šaknų nuoviru. Saują smulkintų šaknų užpilkite 1,5 l vandens, užvirinkite ir palikite pritraukti 10 minučių.

Varpučių nuoviras. Varpučiai – vienos labiausiai paplitusių piktžolių. Jų šaknų nuoviras atbaido ne tik uodus, bet ir kitus kraujasiurbius. Saują smulkintų šaknų užpilkite 1,5 l vandens, užvirinkite 3 kartus. Apsiprauskite juo veidą ir rankas.

Bazilikų lapeliai. Šviežiais lapeliais patrinkite atviras kūno vietas, arba tiesiog palikite bazilikų savo kambaryje.

kaip nubaidyti uodus, natūralūs repelentai, repelentas, uodai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai