„Neteisėtai padaryti“: „Pradedame naują mimų roko epochą“

Andriaus Burbos nuotr.

Scenos taisyklių laužytojai ir mimų roko pradininkai ironiškieji „Neteisėtai padaryti“ vėl žengia nestandartinį žingsnį – pristato trečiąjį singlą „Kas yr“ iš antrojo albumo „Galėjo būt kitaip“ ir praneša, kad visą naująjį albumą jau galima išgirsti internete.

„Uždavėme sau klausimą paprastą klausimą - kas yr? Kodėl turėtume slėpti tai, ką taip ilgai ir kruopščiai brandinome? Juolab, kad tai vėl sudrebins mimų pasaulį“, - tokio sprendimo priežastis aiškina grupės nariai.

Trečiasis naujo albumo singlas „Kas yr“ - filosofiškas ir tuo pačiu kasdieniškas. „Tai nesunkus klausimas, kurį laikas nuo laiko turėtume užduoti sau ir kitiems. Kartais piktai, kartais pasimetę ar tiesiog susidomėję, bet visada labai konkrečiai ir tikėdamiesi tiesaus atsakymo - nustebtumėte, kiek visko galima taip sužinoti“, - sako vienas dainos autorių mimas Rokas Petrauskas.

Vis dėlto, pasak mimų, daugiau dainos idėjų ir prasmių kiekvienas galės surasti pats. „Ne viskas mimų pasaulyje paprasta, ne viską galima paaiškinti žodžiais, bet kad jau nusprendėme atverti savo kerteles ir net albumo viršeliui nusifotografavome, kaip dabar populiaru, nuogi, tai kiekvienas atras, kas patinka – gal melodija, gal koks žodis, gal tiesiog mes ant albumo viršelio“, - visiškai rimtai dėsto kitas mimas Šarūnas Gedvilas.

Kad grupė žengia naują kūrybos etapą, liudija vienas po kito pastaruosius mėnesius pasirodantys ženklai - visi gerbėjai jau turėjo progos išgirsti naują garsą singluose „Pirmas kartas“ ir „Scenos karys“ bei įvertinti visiškai atnaujintą sceninę išvaizdą, kurią sukūrė mados dizaino studija „Viskas galėjo būt kitaip, bet džiaugiamės, kad su antruoju albumu viskas pavyko – su grupės būgnininku ir albumo prodiuseriu Faustu Venckumi priešakyje suradome daug puikiu naujų muzikinių idėjų, o visa tai įgyvendinti padėjo mūsų bičiuliai Donatas Juršėnas-Donciavas iš „G&G Sindikato“ ir Germanas Skoris, buvęs „The Perfect Pill“ ir „IR“ grupių lyderis“, - vardina „Neteisėtai padaryti“.

Daug naujovių grupė ruošia ir albumo pristatymo koncertui liepos 22 dieną „Vasaros terasoje“. „Tiek svečių scenoje per mūsų koncertą turbūt dar nebuvo - visų tikrai dabar neišduosime, palaikysime dar intrigą, bet, pavyzdžiui, dainą „Kas yr“ albumo pristatymo koncerte papildys aktorius Mindaugas Papinigis - žmogus, puikiai įvaldęs šio klausimo uždavimo techniką“, - tikina mimai.

„Nauja mimų roko epocha prasideda šiandien ir jūs būsite to liudininkai!“, - įsitikinę „Neteisėtai padaryti“ ir kviečia išgirsti trečiąjį singlą bei jau šiandien ieškoti viso albumo internetinėse muzikos platformose.

lietuviska muzika, menas, mimai, muzika, neteisėtai padaryti, rokas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai